Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίθανη προς το παρόν η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση από ESM λέει ο Σόιμπλε

Απίθανη προς το παρόν η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση από ESM λέει ο Σόιμπλε

Η γερμανική νομοθεσία θα πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης να δώσει απευθείας βοήθεια στις τράπεζες, είπε την Τρίτη ο Β.Σόιμπλε, εγείροντας ένα ακόμα εμπόδιο στο να βρεθεί κοινός τρόπος αντιμετώπισης των υπερχρεωμένων τραπεζών. Στο ίδιο πλαίσιο ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι πιθανή προς το παρόν η αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η γερμανική νομοθεσία θα πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης να δώσει απευθείας βοήθεια στις τράπεζες, είπε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, εγείροντας ένα ακόμα εμπόδιο στο να βρεθεί κοινός τρόπος αντιμετώπισης των υπερχρεωμένων τραπεζών.

«Δεν είναι πιθανή προς το παρόν η αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Στη Γερμανία, χρειαζόμαστε αλλαγή της γερμανικής νομοθεσίας», είπε, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να είναι «τόσο δύσκολο όσο ένα δημοψήφισμα στην Ιρλανδία».

Στόχος των διαβουλεύσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης είναι να συμφωνήσουν στη σύσταση ενός τραπεζικού πλαισίου, που θα αφορά κυρίως την ευρωζώνη, και δεν θα έχει μόνο εποπτικό ρόλο, αλλά θα βρίσκει και κοινές λύσεις στα προβλήματά τους.

Τα προβλήματα αυτά αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσω των τεστ αντοχής που θα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πριν αναλάβει την εποπτεία τους τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, τα σχόλια του Σόιμπλε περιορίζουν τις ελπίδες για άμεση βοήθεια από το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης προς τις τράπεζες, χωρίς οι κυβερνήσεις τους να θεωρούνται υπεύθυνες για την αποπληρωμή της στήριξης αυτής.

Ο Σόιμπλε υποβάθμισε επίσης την πιθανότητα να δοθεί περαιτέρω βοήθεια για την Ιρλανδία, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το τριετές πρόγραμμα διάσωσής της στα τέλη του έτους.

«Δεν βλέπω καμία ανάγκη για αυτό», είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Ιρλανδία τα πάει πολύ καλά. Η Ιρλανδία έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα όλα είναι μια χαρά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024