Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ στους δέκα Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για οικιακή θέρμανση

Οκτώ στους δέκα Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για οικιακή θέρμανση

Το 80% των πολιτών αναγκάζεται πλέον να ξοδεύει λιγότερα χρήματα για την οικιακή θέρμανση και ψύξη, τον τελευταίο χρόνο, ενώ αναζητάει έξυπνες ιδέες και φτηνές λύσεις σε θέματα της καθημερινότητάς του, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς.

Το 80% των πολιτών αναγκάζεται πλέον να ξοδεύει λιγότερα χρήματα για την οικιακή θέρμανση και ψύξη, τον τελευταίο χρόνο, ενώ αναζητάει έξυπνες ιδέες και φτηνές λύσεις σε θέματα της καθημερινότητάς του, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Κακή ή πολύ κακή χαρακτηρίζει την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα το 53%, ενώ ως το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα, 3 στους 10 πολίτες ορίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση του αυτοκινήτου και τα διάφορα μέσα θέρμανσης, όπως τα τζάκια. Ακολουθούν η έλλειψη καθαριότητας, η αδιαφορία των πολιτών και του κράτους και οι ελάχιστοι χώροι πρασίνου.

Την ίδια στιγμή και εν μέσω οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οκτώ στους δέκα Έλληνες τον τελευταίο χρόνο έχουν προσφέρει εθελοντικά εξυπηρετώντας κάποιον κοινωνικό σκοπό, ενώ έξι στους δέκα δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετέχουν σε δράσεις που προσφέρουν βοήθεια σε παιδιά, ακολουθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

«Η οικονομική κρίση κατάφερε να επιφέρει συντριπτικά πλήγματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ο περιορισμός του κόστους διαβίωσης ήταν και παραμένει το βασικό μέλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών. Οι πολίτες, όπως φαίνεται στην έρευνα, ξοδεύουν λιγότερα για φαγητό, θέρμανση, μετακινήσεις, ηλεκτρισμό, αγορά ρούχων. Αυτή είναι η ζοφερή πλευρά της κρίσης, την οποία δεν μπορεί να αρνηθεί ή να εξωραΐσει κανείς» τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς.

Η έρευνα της Public Issue παρουσιάστηκε μερικώς, σηματοδοτώντας την έναρξη της συμμετοχικής πρωτοβουλίας «Καλύτερη Ζωή».

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η WWF φιλοδοξεί να απαντήσει στην κρίση, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και λύσεις σε φλέγοντα θέματα, όπως η θέρμανση, καθώς και ευκαιρίες δραστηριοποίησης, αλληλεγγύης και συμμετοχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024