Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα τεκμήρια φεύγουν, το περιουσιολόγιο έρχεται για μισθωτούς-συνταξιούχους

Τα τεκμήρια φεύγουν, το περιουσιολόγιο έρχεται για μισθωτούς-συνταξιούχους

Καταργούνται, όπως όλα δείχνουν, τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς από το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Διατηρούνται όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Καταργούνται όπως όλα δείχνουν τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς από το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ. Διατηρούνται όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την κατάργηση των τεκμηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα σε τηλεοπτικό σταθμό. Αναγνώρισε μάλιστα ότι αυτά σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν άδικα για χιλιάδες μισθωτους ή συνταξιούχους που πλήρωσαν φόρους.

Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, τα τεκμήρια δεν θα έχουν νόημα, δεδομένου ότι οι ΔΟΥ θα γνωρίζουν και δεν θα εικάζουν τις δαπάνες του φορολογούμενου.

Στο περιουσιολόγιο θα καταγράφονται αναλυτικά όλες οι δαπάνες από τράπεζες, δάνεια, καταθέσεις κλπ όπως και η ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος.

Ουσιαστικά η Εφορία θα ανοίγει για κάθε φορολογούμενο έναν ηλεκτρονικό «φάκελο» και ανάλογα με τη συμπεριφορά του θα καθορίζεται η επιβάρυνση.

Πάντως, ακόμα και σήμερα ο φορολογούμενος μπορούσε να αποφύγει την παγίδα των τεκμηρίων, αρκεί να επικαλείτο εισοδήματα παρελθόντων ετών ή εισοδήματα που είχαν ήδη φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024