Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αιφνιδιασμένοι οι εμποροϋπάλληλοι από την πρόταση για μείωση μισθού 13%

Aντιδράσεις προκαλεί ήδη η πρόταση του προέδρου της ΕΣΕΕ για μείωση 13% στους μισθούς των περίπου 500 χιλιάδων εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια πρόταση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εταίρους» δήλωσε ο γγ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θ.Βασιλόπουλος.

Aντιδράσεις προκαλεί ήδη η πρόταση του προέδρου της ΕΣΕΕ για μείωση 13% στους μισθούς των περίπου 500 χιλιάδων εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο.

«Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών» είχε δηλώσει στην «Ημερησία» ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

Η πρότασή του είναι να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ (όσο ήταν ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη μείωση 22% – 32% που επιβλήθηκε με νόμο).

Την επιδίωξη συμβιβαστικής λύσης («λογική μείωση μισθών») με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας θα επιδιώξει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, όπως δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ.Καββαθάς

Οι πρώτες αντιδράσεις

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια πρόταση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εταίρους» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ, η άποψη που είχε κυριαρχήσει ήταν πως η μείωση θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση και λουκέτα.

Κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είχε πει ότι το θέμα αυτό θα το συζητήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο και αφού λήξει το θέμα της μετενέργειας.

«Τώρα βγαίνει και κάνει δηλώσεις μέσα στον Δεκαπενταύγουστο» κατέληξε ο κ. Βασιλόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024