Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποψίες για όργιο αδήλωτης εργασίας από τις αυξημένες απολύσεις σε τουριστικές περιοχές

Υποψίες για όργιο αδήλωτης εργασίας από τις αυξημένες απολύσεις σε τουριστικές περιοχές

Αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου το πρώτο οκταήμερο του Αυγούστου και ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή στους αρμόδιους φορείς να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου το πρώτο οκταήμερο του Αυγούστου και ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή στους αρμόδιους φορείς να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους, προκειμένου ναδιαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Σε συγκεκριμένες περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, στους κλάδους εστίασης και καταλυμάτων, διαπιστώθηκε, μέσα από συστηματική ανάλυση του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη», αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων.

Συγκεκριμένα, εν μέσω έντονης τουριστικής δραστηριότητας, αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στις περιοχές του Νοτίου Τομέα της Αττικής (εστίαση-καταλύματα), του Ανατολικού Τομέα της Αττικής (καταλύματα), της Θάσου (καταλύματα), της Ζακύνθου (καταλύματα), της Χαλκιδικής (καταλύματα), της Μεσσηνίας (καταλύματα) και της Ηλείας (καταλύματα).

Επίσης, στο νησί της Καλύμνου, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία μεταβολή από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, κάτι που, εξαρχής, δεν θεωρείται συμβατό αφενός με την πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και με τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Για αυτές τις περιοχές, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), την ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και την Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

«Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, τα ευρήματα της Εργάνης, έδειξαν ότι έχουμε περισσότερες απολύσεις απ’ ότι προσλήψεις σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, στους κλάδους εστίασης και καταλυμάτων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Για τις συγκεκριμένες περιοχές, έδωσα εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου να ελέγξουν τις εν λόγω επιχειρήσεις. Επίσης, από τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις σε νησί του Αιγαίου κινούνται σαν να μην έχει υπάρξει καλοκαιρινή περίοδος. Οι στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου», προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024