Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έγκριση επένδυσης 42 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για οδικό έργο στη Θεσσαλία

Έγκριση επένδυσης 42 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για οδικό έργο στη Θεσσαλία

Η Κομισιόν ενέκρινε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας επένδυση ύψους 41,9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για ένα οδικό έργο στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Η κατασκευή νέων τμημάτων μήκους 7,8 χιλιομέτρων και η αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων της Εθνικής Οδού Λάρισας - Τρικάλων, μήκους 16,2 χιλιομέτρων, θα ωφελήσει τον πληθυσμό των δύο πόλεων, που ανέρχεται περίπου σε 400.000 άτομα, καθώς και την οικονομία των περιοχών της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Η Κομισιόν ενέκρινε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας επένδυση ύψους 41,9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για ένα οδικό έργο στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η κατασκευή νέων τμημάτων μήκους 7,8 χιλιομέτρων και η αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων, μήκους 16,2 χιλιομέτρων, εκτιμάται πως θα ωφελήσει τον πληθυσμό των δύο πόλεων, που ανέρχεται περίπου σε 400.000 άτομα, καθώς και την οικονομία των περιοχών της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Το έργο θα συμβάλει στη διευκόλυνση της σύνδεσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (Ήπειρος, Ιόνιο πέλαγος) με το λιμάνι του Βόλου (Θεσσαλία, Αιγαίο πέλαγος).

Κατά την υλοποίηση του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε: «Το έργο αυτό βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών, καθιστώντας τες πιο ελκυστικές για τους επενδυτές. Θα δημιουργήσει επίσης τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών».

Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα «μεγάλα έργα», η συνολική δημόσια χρηματοδότηση των οποίων (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου υπόκειται σε ειδική απόφαση της Κομισιόνς, ενώ άλλες κατηγορίες έργων εγκρίνονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Το ποσό που έχει διατεθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής για την περίοδο 2007 – 2013 ανέρχεται συνολικά σε 20,4 δισ. ευρώ περίπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024