Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βαθιά πεπεισμένος» ο Σόιμπλε ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική

«Βαθιά πεπεισμένος» ο Σόιμπλε ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική

Η επίθεση φιλίας και αναγνώρισης των προσπαθειών της Ελλάδας και της προόδου που έχει σημειώσει συνεχίζεται από το Βερολίνο. «Βαθιά πεπεισμένος» ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι θετική δηλώνει ο Β.Σόιμπλε, μπλέκοντας εγκώμιο στην κυβέρνηση Σαμαρά. Εκφράζει επίσης την «πεποίθηση» ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στον δρόμο της επιτυχίας». Οι δηλώσεις αυτές μάλλον ενισχύουν -αν δεν επιβεβαιώνουν- τις προσδοκίες της Αθήνας για συνεννόηση με την τρόικα μέχρι την Κυριακή και πολιτική συμφωνία για τη δόση στο Eurogroup.

Η επίθεση φιλίας και αναγνώρισης των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί και της προόδου που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα συνεχίζεται από το Βερολίνο. «Βαθιά πεπεισμένος» ότι η έκθεση της τρόικας που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup την Δευτέρα θα είναι θετική δηλώνει ο Β.Σόιμπλε, μπλέκοντας εγκώμιο στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Οι δηλώσεις αυτές μάλλον ενισχύουν -αν δεν επιβεβαιώνουν- τις προσδοκίες της Αθήνας για συνεννόηση με την τρόικα μέχρι την Κυριακή και πολιτική συμφωνία για τη δόση στο Eurogroup.

Η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει επιτύχει «αξιοσημείωτη πρόοδο» με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύεται από τα εξακριβωμένα οικονομικά δεδομένα από την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ακόμη ότι είναι «βαθιά πεπεισμένος» ότι η έκθεση της τρόικας των διεθνών δανειστών για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα –η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την συνάντησή τους την Δευτέρα στις Βρυξέλλες– θα είναι θετική.

Εξέφρασε επίσης την «πεποίθηση» ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στον δρόμο της επιτυχίας» και θα «συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ανθεκτικό το ευρώ σε πολιτικές κρίσεις

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε τους φόβους ότι μπορεί να επανακάμψει η κρίση στην ζώνη του ευρώ εν μέσω της πολιτικής αναστάτωσης στην Πορτογαλία και των πιέσεων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι το ευρώ είναι ανθεκτικό σε τέτοιου είδους καταστάσεις σε μεμονωμένες χώρες.

«Πιστεύω ότι το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις χρηματαγορές που ακόμη και πολιτικά ζητήματα σε μεμονωμένες χώρες, οι οποίες προκύπτουν πάντα στις δημοκρατίες, δεν σημαίνουν μια κρίση για το ευρώ».

Η πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία δεν θα προκαλέσει μια νέα κρίση στην ευρωζώνη, είπε ο Σόιμπλε.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση του ευρώ», υπογράμμισε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος στο Βερολίνο, με αφορμή την σύναψη συμφωνίας δανειοδότησης μεταξύ της γερμανικής και της ισπανικής τράπεζας ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024