Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τον Μάιο

Αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τον Μάιο

Αύξηση κατέγραψαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάιο μετά τις εκροές ένα μήνα νωρίτερα, λόγω της κρίσης στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ειδικότερα, επέστρεψαν στις τράπεζες καταθέσεις περίπου 1 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό υπόλοιπο τους να αυξηθεί στα 163,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η αύξηση αυτή των καταθέσεων δεν συνοδεύτηκε και από άνοδο των χορηγήσεων.

Αύξηση κατέγραψαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάιο μετά τις εκροές ένα μήνα νωρίτερα, λόγω της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιοποίησε την Πέμπτη.

Ωστόσο η αύξηση αυτή των καταθέσεων δεν συνοδεύτηκε και από άνοδο των χορηγήσεων. Τον Μάιο η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας από τις τράπεζες, παρουσίασε περαιτέρω επιβράδυνση κατά 3,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ στις τράπεζες επέστρεψαν τον Μάιο καταθέσεις περίπου 1 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό υπόλοιπο τους να αυξηθεί στα 163,4 δισ. ευρώ από 162,3 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο, όταν σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωσή τους από τον Ιούλιο του 2012.

Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο περίπου από τα τέλη του 2009, αφότου ξέσπασε η κρίση χρέους στη χώρα.

Από τα μέσα του Ιουνίου του 2012, έχουν επιστρέψει περισσότερα από 17 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, ποσό μικρό σε σχέση με τις εκροές κεφαλαίων 90 δισ. ευρώ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ωστόσο, ακόμη και οι εισροές αυτές βοηθούν τις ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας και μειώνουν την εξάρτησή τους από την κεντρική τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024