Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι άνθρωποι πάνω από την δημοσιονομική εξυγίανση, λέει ο Ομπάμα

Οι άνθρωποι πάνω από την δημοσιονομική εξυγίανση, λέει ο Ομπάμα

Η συνεργασία με την Ευρώπη παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για την ειρήνη και την ασφάλεια, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε κοινή συνέντευξή Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αναφερόμενος στη σεναριολογία που θέλει την Ουάσιγκτον να στρέφει πλέον περισσότερο το ενδιαφέρον της προς την Ασία. Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ακόμη την ανάγκη, στην προσπάθεια να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση και ανταγωνιστικότητα, να μην χαθεί ο βασικός στόχος, «να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων».

Η συνεργασία με την Ευρώπη παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για την ειρήνη και την ασφάλεια, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αναφερόμενος στη σεναριολογία που θέλει την Ουάσιγκτον να στρέφει πλέον περισσότερο το ενδιαφέρον της προς την Ασία.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ακόμη την ανάγκη, στην προσπάθεια να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση και ανταγωνιστικότητα, να μην χαθεί ο βασικός στόχος, «να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να ευημερεί εάν δεν ευημερεί το σύνολο της Ευρώπης, στην οποία, όπως είπε «θέλουμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας», αλλά τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της στο νέο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

«Θέλουμε ευημερία, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι μόνο ένα μέρος αυτής της πολιτικής», δήλωσε και ανέφερε με έμφαση ότι η Γερμανία δεν βλέπει το μέλλον της χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε όλοι μαζί» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008 και διευκρίνισε ότι στην περίπτωση της Ευρωζώνης, το πρόβλημα είναι ότι οι χώρες βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και προόδου σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αν και παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος επιθυμεί δημοσιονομική εξυγίανση και ανταγωνιστικότητα, δήλωσε ότι δεν πρέπει να χαθεί ο βασικός σκοπός, το πώς, δηλαδή, θα γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων.

«Όταν βλέπουμε ότι αυξάνεται π.χ. η ανεργία των νέων, θα πρέπει να ρυθμίσουμε την πολιτική μας ώστε να μην χαθεί μια γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά και δήλωσε πεπεισμένος ότι η γερμανίδα καγκελάριος ενδιαφέρεται για την Ευρώπη, ενώ διαβεβαίωσε για την συμπαράσταση της Ουάσιγκτον.

Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικώς με την συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ και συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ θα χρησιμεύσει ως απόδειξη της δυνατότητας σύμπραξης σε διεθνές επίπεδο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε μάλιστα ότι ήδη 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την διατλαντική συνεργασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024