Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με αρνητική αξιολόγηση απειλεί ο οίκος Moody's λόγω ΕΡΤ

Με αρνητική αξιολόγηση απειλεί ο οίκος Moody’s λόγω ΕΡΤ

Με «αρνητική αξιολόγηση» της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προειδοποιεί ο οίκος Μοοdy's. Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί απειλή για την κοινωνική συναίνεση, η οποία συνιστά την αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.

Με «αρνητική αξιολόγηση» της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προειδοποιεί ο οίκος Μοοdy’s.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί απειλή για την κοινωνική συναίνεση, η οποία συνιστά την αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.

Συνακόλουθα, αν δεν εξευρεθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ΕΡΤ, αυξάνεται ο κίνδυνος προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που θα ήταν αρνητικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η Μοοdy’s επισημαίνει ότι το «εξαιρετικά συγκρουσιακό πολιτικό περιβάλλον», που έχει διαμορφωθεί αποτελεί απειλή για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιπροσθέτως, αρνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας η αποτυχία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Όπως προειδοποιεί η Moody’s, αν δεν ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και ορισμένων μικρότερων δημόσιων επιχειρήσεων, η χώρα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει φέτος τα έσοδα που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Προσαρμογής από τις αποκρατικοποιήσεις.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανόν να προκαλέσει από εφέτος ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024