Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά δύο βαθμίδες

Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά δύο βαθμίδες

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε B- από CCC, με σταθερή μάλιστα προοπτική. Ο Οίκος εκτιμά η ελληνική οικονομία βρίσκει νέο σημείο ισορροπίας, το σχέδιο της «εσωτερικής υποτίμησης» αρχίζει να αποδίδει και υπάρχει «ξεκάθαρη πρόοδος» στον τομέα των διπλών ελλειμμάτων (δημοσιονομικό και τρεχουσών συναλλαγών).

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε B- από CCC, με σταθερή μάλιστα προοπτική.

Ο Οίκος εκτιμά η ελληνική οικονομία βρίσκει νέο σημείο ισορροπίας, το σχέδιο της «εσωτερικής υποτίμησης» αρχίζει να αποδίδει και υπάρχει «ξεκάθαρη πρόοδος» στην εξάλειψη των διπλών ελλειμμάτων (δημοσιονομικό και τρεχουσών συναλλαγών).

Εντούτοις, η Fitch σημειώνει ότι «το τίμημα υπήρξε υψηλό όσον αφορά τις απώλειες του εθνικού προϊόντος και της αύξησης της ανεργίας, ενώ αμφίβολη παραμένει η προοπτική ανάπτυξης».

Παρ’ όλα αυτά, όπως συμπληρώνει ο οίκος αξιολόγησης, «η μείωση του χρέους και η χαλάρωση στους δημοσιονομικούς στόχους οδήγησαν τους δείκτες οικονομικού κλίματος της κεντρικής τράπεζας σε υψηλό τριών ετών και ο κίνδυνος για έξοδο από την Ευρωζώνη απομακρύνθηκε».

«Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής βρίσκεται εντός των στόχων και η χώρα δίνει την εικόνα ότι βρίσκεται σε πολιτική και κοινωνική σταθερότητα» προσθέτει.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει επιδείξει πολύ μεγαλύτερη δέσμευση στο οικονομικό πρόγραμμα από τους προκατόχους της, δεσμευόμενη για περαιτέρω εμπροσθοβαρή δημοσιονομική προσαρμογή και μια ανανεωμένη προσπάθεια στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» εκτιμά η Fitch.

Όμως, όπως προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση, η οικονομική ανάκαμψη παραμένει δυσδιάκριτη και η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις είναι υψηλή, κάτι που δείχνει τους συνεχιζόμενους κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος.

H Ελλάδα αξιολογείται με B- από την Standard & Poor’s και με C από την Moody’s, που σημαίνει ότι παραμένει στην κατηγορία junk.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024