Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικό σύστημα ελέγχου στην εφορία από τον Ιούλιo

Αμερικανικό σύστημα ελέγχου στην εφορία από τον Ιούλιo

Με συνταγή της οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, του γνωστού IRS, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα θέσει σε εφαρμογή από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο εξής όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν ατομικό φάκελο, στον οποίο θα καταγράφονται, εκτός από τα εισοδήματα, τα δάνεια και την περιουσία τους, όλες οι τρέχουσες δαπάνες -λογαριασμοί εισιτήρια, αποδείξεις σούπερ μάρκετ- και μόλις κριθεί αναγκαίο θα καλούνται για έλεγχο.

Με συνταγή της οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, του γνωστού IRS, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα θέσει σε εφαρμογή από τον Ιούλιο. Όλες οι αλλαγές θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα για να κατατεθεί στη Βουλή και να ισχύσει άμεσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, στο εξής όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν ατομικό φάκελο, στον οποίο θα καταγράφονται, εκτός από τα εισοδήματα, τα δάνεια και την περιουσία τους, όλες οι τρέχουσες δαπάνες -λογαριασμοί εισιτήρια, αποδείξεις σούπερ μάρκετ- και μόλις κριθεί αναγκαίο θα καλούνται για έλεγχο.

Με ειδικές διατάξεις θα ελέγχονται οι offshore και οι διαχειριστές τους, καθώς και τα εισοδήματα από τόκους, μερίσματα και πηγές του εξωτερικού. Για την πραγματοποίηση των ελέγχων θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα 65 μικρά περιφερειακά κέντρα ελέγχου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024