Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εμπεριέχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο διευκρινίζεται πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν εμπίπτει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και προβλέπεται η ενδυνάμωση της διοίκησης του Ταμείου, με την συμμετοχή δύο επιπλέον προσώπων μη εκτελεστικών, με διεθνή τραπεζική εμπειρία.

Ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εμπεριέχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο διευκρινίζεται πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν εμπίπτει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και προβλέπεται η ενδυνάμωση της διοίκησης του Ταμείου, με την συμμετοχή δύο επιπλέον προσώπων μη εκτελεστικών, με διεθνή τραπεζική εμπειρία.

Ακόμη, με τις νέες διατάξεις δίδονται διευκρινιστικές διατάξεις για θέματα προθεσμιών ειδοποίησης των μελών διοίκησης, αναπλήρωσης του Διευθύνοντος Συμβούλου σε περίπτωση απουσίας του, θέματα απαρτίας και λειτουργίας των οργάνων διοίκησης του Ταμείου και γενικότερα επιλύονται δυσλειτουργίες προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη εσωτερική λειτουργία του ΤΧΣ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον οι υποχρεώσεις αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων και πίστεως επεκτείνονται και στους εκπροσώπους του Ταμείου στα διοικητικά συμβούλια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Βάσει των νέων ρυθμίσεων το ΤΧΣ εμπίπτει στο ΠΔ 60/2007 ή άλλως στον Κανονισμό προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024