Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Είμαστε έτοιμοι» λέει ο Γ.Στουρνάρας εν όψει της έλευσης της τρόικας

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο έχει ο πρωθυπουργός εν όψει της έλευσης της τρόικας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη με την παρουσία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την έλευση της τρόικας. Ο προϋπολογισμός και τα έσοδα, η τρύπα στα Ταμεία, το χαράτσι της ΔΕΗ και η κινητικότητα στο Δημόσιο είναι μεταξύ των κρίσιμων ζητημάτων. 

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενόψει της έλευσης της τρόικας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες.

Ο προϋπολογισμός και τα έσοδα, η τρύπα στα Ταμεία, το χαράτσι της ΔΕΗ και φυσικά η κινητικότητα στο Δημόσιο είναι μεταξύ των κρίσιμων ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου η τρόικα να δώσει το «πράσινο φως» για την έγκριση των δόσεων.

Τα χρονικά δε περιθώρια στενεύουν με τον Α.Σαμαρά να θέλει τα πάντα να έχουν τελειώσει στις 12 Απριλίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Eurogroup της Ιρλανδίας, ώστε να εγκριθεί η αποδέσμευση των 2,8 δισ. ευρώ της δόσης Μαρτίου και, παράλληλα, να ανοίξει ο δρόμος για τη σταδιακή εκταμίευση των περίπου 6 δισ. ευρώ που έχει να λαμβάνει η Ελλάδα με την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Έτσι το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη με την παρουσία του πρωθυπουργού. Εξερχόμενος ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον κ.Σαμαρά που ξεκίνησε την προηγούμενη ημέρα και διαβεβαίωσε ότι όλα προχωρούν κανονικά.

«Συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε τη χθεσινή σύσκεψη που αφορά τον Προϋπολογισμό, αφορά την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και, φυσικά, προετοιμασία για την έλευση της τρόικας. Είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στο τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα στα έσοδα και πρόσθεσε ότι το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024