Αρχικό κεφάλαιο 50 δισ. δολάρια

Έτοιμη η Παγκόσμια Τράπεζα για συνεργασία με τη νέα τράπεζα της BRICS

Έτοιμη η Παγκόσμια Τράπεζα για συνεργασία με τη νέα τράπεζα της BRICS
Οι ηγέτες της BRICS που συναντώνται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής τράπεζας που θα χρηματοδοτεί κυρίως έργα υποδομής
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)


Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τη νέα τράπεζα ανάπτυξης που θα ιδρύσουν οι αναδυόμενες οικονομίες (BRICS-Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Χαιρετίζουμε την δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης από τις χώρες της BRICS και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα αυτή τράπεζα με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι ηγέτες της BRICS που συναντώνται από χθες Τρίτη στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής τράπεζας που θα χρηματοδοτεί κυρίως έργα υποδομής. Η τράπεζα αυτή θα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμύρια δολάρια, 10 δισεκατομμύρια από κάθε χώρα.

«Η δημιουργία μιας τράπεζας ανάπτυξης είναι ένα μεγάλο έργο. Περιμένουμε λεπτομέρειες για τα μέσα χρηματοδότησής της, το διοικητικό της συμβούλιο και την έδρα της» τονίζεται στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία επισημαίνει την πρόθεσή της να βοηθήσει τη νέα αυτή τράπεζα με την παροχή τεχνογνωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη