Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πρέπει να βρεθεί λύση...χθες» λέει ο Σαρρής για τη συμφωνία με τη Μόσχα

«Πρέπει να βρεθεί λύση…χθες» λέει ο Σαρρής για τη συμφωνία με τη Μόσχα

Την επιμονή της κυπριακής πλευράς να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι να βρεθεί συμφωνία για το κυπριακό δάνειο επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ. 

Την επιμονή της κυπριακής πλευράς να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι να βρεθεί συμφωνία για το κυπριακό δάνειο επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ. Έκανε μάλιστα λόγο για «εποικοδομητικές συνομιλίες» μεταξύ των δύο πλευρών

Ο κ. Σαρρής βρίσκεται στη Μόσχα, προκειμένου να διαπραγματευθεί νέα δανειακή συμφωνία. Συγκεκριμένα, η Κύπρος ζητά να παραταθεί για πέντε χρόνια το υφιστάμενο δάνειο ύψους 2,5 δις. ευρώ, το οποίο λήγει το 2016 καθώς και να μειωθεί το επιτόκιο, το οποίο ανέρχεται σήμερα το 4,5%.

Πριν τη συνάντηση, ο κ. Σαρρής είχε πει ότι «ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις».

O κ. Σαρρής είπε ότι τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολύ σοβαρά. «Έτσι κοιτάμε πώς θα εξασφαλίσουμε τα ποσά. Πρέπει να βρεθεί λύση…χθες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε .

Πρέπει, είπε, να βοηθηθούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. «Είναι προφανές ότι το ΔΝΤ και η Γερμανία ήθελαν μια λύση που θα οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών με το «κούρεμα», αυτή ήταν η ακραία λύση», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματικοί κύκλοι στη Μόσχα εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αγορές κυπριακών περιουσιακών στοιχείων, υπάρχει όμως και σφοδρή αντίδραση από άλλους επιχειρηματίες για το σχέδιο «κουρέματος» των καταθέσεών τους στο νησί.

Στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται επίσης –σύμφωνα με το ΡΙΚ- και ομάδα στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται σχέδιο απόκτησης από τη Ρωσία (ή από ρωσικές τράπεζες) τουλάχιστον μίας κυπριακής τράπεζας, έναντι συμβολικού τιμήματος.

Προς τη Μόσχα ταξιδεύει επίσης σήμερα ο κύπριος υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος θα επισκεφθεί έκθεση τουρισμού στη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει και επαφές με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024