Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πολύ επικίνδυνο προηγούμενο» βλέπει το IIF στο κυπριακό κούρεμα

«Πολύ επικίνδυνο προηγούμενο» βλέπει το IIF στο κυπριακό κούρεμα

Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που αποφασίστηκε από το Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου, είναι κακό και υπονομεύει το τραπεζικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο (IIF). Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF Χανγκ Τραν εξέφρασε την άποψη ότι «δημιούργησαν ένα πολύ κακό προηγούμενο» και πως «το κακό φαίνεται να έχει γίνει».

Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που αποφασίστηκε από το Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου, είναι κακό και υπονομεύει το τραπεζικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο (IIF)

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό» ότι το αρχικό σχέδιο «είχε γεννήσει μια λάθος απόφαση», δήλωσε ο Χανγκ Τραν, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, «δημιούργησαν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο» αγγίζοντας «το απαραβίαστο των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων» και το «κακό φαίνεται να έχει γίνει» είπε ο κ. Τραν.

Ο κ. Τραν πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή «υπονομεύει την αξιοπιστία και το μοντέλο ασφάλειας των ευρωπαϊκών καταθέσεων» και «καθιστά πιο δύσκολη τη χρήση τους στο μέλλον» αν κριθεί αναγκαίο για να «σταθεροποιηθεί η κατάσταση μετά από μια κρίση πανικού στις τράπεζες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024