Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών

Σε ελληνική τράπεζα θα περάσουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, μετά την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο -που μεταξύ άλλων προβλέπει "κούρεμα" καταθέσεων στην Κύπρο έως 9,9%. Ασφαλής πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με το οποίο θα συγχωνευθούν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και CPΒ (Λαϊκής) στην Ελλάδα. Ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η διαδικασία συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα απαιτήσει έναν μήνα. Ευρεία σύσκεψη σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε ελληνική τράπεζα θα περάσουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, μετά την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο -που μεταξύ άλλων προβλέπει «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο έως 9,9%.

Ασφαλής πληροφορίες, προερχόμενες από στελέχη των κυπριακών τραπεζών, εμπλέκουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην προωθούμενη λύση για συγχώνευση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και CPΒ (Λαϊκής) στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές δήλωναν ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί αγοραστής για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα (υπενθυμίζεται είναι η Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική), αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν έχει διασφαλιστεί και παραμένει άγνωστο πώς θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ του Σαββάτου συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο ενδεχομένως προχωρήσει απόψε σε ανακοινώσεις για το μέλλον των υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Στην σύσκεψη λαμβάνουν μέρος υπό τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πάντως, ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η διαδικασία συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα απαιτήσει έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν επηρεάζονται οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024