Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πρώτη η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την προώθηση μεταρρυθμίσεων

Πρώτη αναδεικνύεται η Ελλάδα μεταξύ 20 χωρών της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη συμμόρφωση για την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής και τη προώθηση μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με την έκθεση «The Euro Plus Monitor Spring 2013» που εκπόνησαν το Lisbon Council και η Berenberg Bank, η Ελλάδα παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία (8,2 με άριστα το 10) και την υψηλότερη θέση μεταξύ 20 εξεταζόμενων χωρών σε ό,τι αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στην οικονομική κρίση.

Πρώτη αναδεικνύεται η Ελλάδα μεταξύ 20 χωρών της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη συμμόρφωση για την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής και τη προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση «The Euro Plus Monitor Spring 2013» που εκπόνησαν το Lisbon Council και η Berenberg Bank, η Ελλάδα παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία (8,2 με άριστα το 10) και την υψηλότερη θέση μεταξύ 20 εξεταζόμενων χωρών σε ό,τι αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στην οικονομική κρίση.

Η Ελλάδα όπως αναφέρεται στην έκθεση, κατάφερε να μειώσει δραστικά το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση πρωτογενούς ελλείμματος την τριετία 2009-2012.

Η έκθεση εστιάζει στο ότι στο τέταρτο τρίμηνο 2012 οι ελληνικές εξαγωγές εκτός της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 30,4% σε ετήσια βάση.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα ξεχωρίζει ως η χώρα με την πιο σοβαρή δημοσιονομική συμπίεση και ως η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την ύφεση.

«Μετά την σκληρή λιτότητα που έχει ήδη εφαρμοσθεί , οι περισσότερες από τις χώρες της κρίσης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης χρειάζονται μόνο μικρές περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) ή καθόλου (Ιταλία)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024