Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουδέποτε ζήτησα μείωση κατώτατου μισθού διευκρινίζει ο Γ.Μέργος

Ουδέποτε ζήτησα μείωση κατώτατου μισθού διευκρινίζει ο Γ.Μέργος

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Γιώργος Μέργος ότι μέσω του σχολίου για τον κατώτατο μισθό, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ζητούσε μείωση του. «Ουδέποτε ζήτησα μείωση κατώτατου μισθού» τονίζει, αναγνωρίζει ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί πάρα πολύ και καταγγέλλει ότι «απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασα στοιχεία της Eurostat» από ολόκληρη την ομιλία του, που ανέλυε «πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας και όχι από άλλη μείωση μισθών». Αυτό «δυστυχώς αποσιωπήθηκε» προσθέτει.

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Γιώργος Μέργος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ότι μέσω του σχολίου του ότι το ύψος του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα παραμένει υψηλό, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ζητούσε μείωση του.

Ο κ. Μέργος καταρχάς επισημαίνει ότι τα όσα είπε στην ομιλία του στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών είναι οι προσωπικές απόψεις του για το πώς θα στηριχθεί στην Ελλάδα η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα.

Ξεκαθαρίζει ότι «ουδέποτε ζήτησα μείωση κατώτατου μισθού», αναγνωρίζει ότι οι μισθοί «έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα» λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων ετών και καταγγέλλει ότι «απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασα στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης» από ολόκληρη την ομιλία του, που ανέλυε «πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών».

«Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις», συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Της διευκρινιστικής δήλωσης του κυρίου Μέργου είχαν προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που τόνιζε ότι «για την κυβέρνηση προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», αλλά και δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

«Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις αυτές δεν στάθηκαν ικανές να ηρεμήσουν τους κυβερνητικούς εταίρους που με σκληρές δηλώσεις απέδειξαν ότι τέτοιου είδους αναφορές πριονίζουν την κυβερνητική συνοχή που -όπως όλα δείχνουν- κινείται σε πολύ λεπτή ισορροπία.

Δεν θα συμφωνήσουμε σε λογικές εξαθλίωσης των εργαζομένων με νέες μειώσεις, τόνισε το ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει αυστηρά ότι «θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απαράδεκτες αντιλήψεις».

Ως «επιεικώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, σχετικά με το ύψος του κατώτατου μισθού η ΔΗΜΑΡ.

Τις πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης για τους μισθούς διάβασαν στις δηλώσεις Μέργου τα κόμματα της Αριστεράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024