Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα συνεδρίαση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων την επόμενη εβδομάδα

Νέα συνεδρίαση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων την επόμενη εβδομάδα

Συνεδρίασε την Παρασκευή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κυβερνητικών εταίρων για τη φορολογία ακινήτων. Επί τάπητος τέθηκαν τα σενάρια που εξετάζονται για τον ενιαίο φόρο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τελικώς, θα υπάρξει συμφωνία για αφορολόγητο όριο. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Συνεδρίασε την Παρασκευή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κυβερνητικών εταίρων για τη φορολογία ακινήτων.

Επί τάπητος τέθηκαν τα σενάρια που εξετάζονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και το αφορολόγητο όριο. Επίσης, η επιτροπή επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «στόχος είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα».

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, ώστε να υποβάλει τις προτάσεις της στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ενώ οι τελικές αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων θα ληφθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ανάγκη ο ενιαίος φόρος ακινήτων να συνοδεύεται από αφορολόγητο όριο 50.000 ή 100.000 ευρώ, αν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τάσσονται υπέρ του μηδενικού αφορολογήτου, προκειμένου ο φόρος να διαχυθεί στο σύνολο των φορολογουμένων.

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να συμφωνήσουν για το αφορολόγητο.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο σχεδιαζόμενος νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ολοκληρώνει τη φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους ασφυξίας» και εκτιμά ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει «κατ’ ουσίαν στη δήμευση των ακινήτων».

Στην επιτροπή συμμετέχουν από τη Νέα Δημοκρατία οι Απόστολος Βεζυρόπουλος και Αντώνης Παναγόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Μακρυπίδης και από τη ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Γιώργος Ιωαννίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024