Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξη δηλώνει η Μέρκελ για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Αισιόδοξη δηλώνει η Μέρκελ για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Την αισιοδοξία της ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξει τελικά συμφωνία των χωρών-μελών της ΕΕ για τον προϋπολογισμό εξέφρασε η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία συναντάται με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό είχε καταλήξει σε αδιέξοδο, κυρίως λόγω των αντιρρήσεων του Ντέιβιντ Κάμερον.

Την αισιοδοξία της ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξει τελικά συμφωνία των χωρών-μελών της ΕΕ για τον προϋπολογισμό εξέφρασε η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία συναντάται με τον Μάριο Μόντι.

«Η Ιταλία και η Γερμανία είναι καθαροί χρηματοδότες, έχουμε κοινά συμφέροντα. Αλλά φυσικά αυτές οι συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες και μπορούμε να περιμένουμε ότι η Ιταλία θα προωθήσει τα συμφέροντά της» πρόσθεσε η καγκελάριος.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό είχε καταλήξει σε αδιέξοδο, κυρίως λόγω των αντιρρήσεων του Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι «27» είναι χωρισμένοι σχηματικά σε δύο στρατόπεδα: Τους θεωρούμενους «πληρωτές» και τους λεγόμενους «αποδέκτες». Παραδοσιακά οι οικονομικά ισχυρές χώρες είναι πιο διστακτικές, ενώ οι οικονομικά αδύναμες χώρες επιμένουν στην ισχυρή χρηματοδότηση των κοινοτικών προγραμμάτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ζητήσει μείωση, «ή στην χειρότερη περίπτωση, πάγωμα» του προϋπολογισμού.

Μαζί με τη Βρετανία, διστακτικές -αν και αρκετά λιγότερο- είναι και χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Στην άλλη όχθη βρίσκεται η Γαλλία, οι προτεραιότητες για την οποία όσον αφορά τον κοινοτικό προϋπολογισμό επικεντρώνονται στα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα. Η Ισπανία επίσης είναι από τους σημαντικότερους αποδέκτες των επιδοτήσεων για την αλιεία.

Απέναντι στο Παρίσι έχει βρεθεί και η Στοκχόλμη: Η Σουηδία επιδιώκει μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων, προκρίνοντας κονδύλια για τις νέες βιομηχανίες. «Χρειαζόμαστε έναν σύγχρονο προϋπολογισμό για το μέλλον, όχι έναν βγαλμένο από τη δεκαετία του 1950» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Σουηδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024