Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αιτίες και η διαχείριση της κρίσης δεν άπτονται του ποινικού δικαίου λέει το ΠΑΣΟΚ

Οι αιτίες και η διαχείριση της κρίσης δεν άπτονται του ποινικού δικαίου λέει το ΠΑΣΟΚ

Νέες φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό το αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ για την υπόθεση του «φουσκωμένου» ελλείμματος του 2009. Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι «οι λόγοι που οδήγησαν την οικονομία σε βαθιά κρίση και οι μεγάλες και δύσκολες επιλογές που έγιναν και γίνονται για τη διαχείρισή της δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα ποινικού δικαίου». Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ποιεί τη νήσσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ο Π.Καμμένος, ενώ τα ονόματα των Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου επανέρχονται στις ανακοινώσεις των κομμάτων.

Νέες φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό το αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ για την υπόθεση του «φουσκωμένου» ελλείμματος του 2009.

Το ΠΑΣΟΚ μιλώντας για θεωρίες συνωμοσίας και θεωρίες του «από μηχανής θεού» σχολιάζει ότι «οι λόγοι που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε βαθιά κρίση και οι μεγάλες και δύσκολες επιλογές που έγιναν και γίνονται για τη διαχείρισή της και την έξοδο από αυτήν δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα ποινικού δικαίου».

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζεται ότι οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ποιεί τη νήσσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα χαρακτηρίζοντας τον Α.Γεωργίου προστατευόμενο του ΔΝΤ εγκαλεί την κυβέρνηση που «ακόμα ανέχεται την παραμονή του κ. Γεωργίου στη θέση του. Όπως και του ομοδόξου του κ. Τόμσεν, ο οποίος ενώ αναγνώρισε ότι η συνταγή της ακραίας λιτότητας ήταν λαθεμένη και οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία, συνεχίζει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του».

«Η ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ στα δημόσια πράγματα της χώρας και η ανοχή της από τη συγκυβέρνηση συνιστούν ευθεία προσβολή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος» τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ο Πάνος Καμμένος των ΑΝ.ΕΛ, ενώ τα ονόματα των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Γιώργου Παπανδρέου επανέρχονται στις ανακοινώσεις των κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ: θεωρίες συνωμοσίας και από μηχανής θεοί

αναφορικά με όλα τα θέματα της οικονομίας που συζητούνται δημόσια και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με άσκηση ποινικών διώξεων, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η άσκηση ποινικής δίωξης για παραποίηση στοιχείων του ελλείμματος από στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου αυτό να παρουσιαστεί διογκωμένο.

«Οι θεωρίες της συνωμοσίας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση και οι θεωρίες του «από μηχανής Θεού» που θα την βγάλει μαγικά και χωρίς κόπο από αυτήν, εκθέτουν τη χώρα και τους πολίτες σε μεγάλο κίνδυνο και προσπαθούν να ανακόψουν τη μόνη εφικτή, υπεύθυνη και ασφαλή εθνική στρατηγική» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Ελπίζουμε, όταν όλοι αντιληφθούν αυτές τις απλές αλλά κρίσιμες αλήθειες, να μην είναι πολύ αργά για τον τόπο».

ΣΥΡΙΖΑ: η κυβέρνηση δεν μπορεί να ποιεί τη νήσσα

«Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Α. Γεωργίου, προέδρου και μονοκράτορα στην ΕΛΣΤΑΤ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ποιεί την νήσσα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο προστατευόμενος του ΔΝΤ, που βαρύνεται με αδιαφανείς και περίεργες διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος, καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.»

» Η ελληνική κοινωνία εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών βιώνει μαρτυρικές στιγμές, ενώ η κυβέρνηση, με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απάλλαξε -άκουσον, άκουσον!- τον κ. Γεωργίου από την υποχρεωτική του λογοδοσία προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο του επέστρεψε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κατέβαλε για να προσλάβει δύο Ολλανδέζες φίλες του, εκ των οποίων η μία είναι… μουσικός» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν.Κουρουμπλής.

«Η κυβέρνηση ακόμα ανέχεται την παραμονή του κ. Γεωργίου στη θέση του. Όπως και του ομοδόξου του κ. Τόμσεν, ο οποίος ενώ αναγνώρισε ότι η συνταγή της ακραίας λιτότητας ήταν λαθεμένη και οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία, συνεχίζει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του.»

» Η ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ στα δημόσια πράγματα της χώρας και η ανοχή της από τη συγκυβέρνηση συνιστούν ευθεία προσβολή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Στην πρόσφατη έκθεσή του, το ΔΝΤ εκτιμά ότι έχει συντελεσθεί μόνο το 50% της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης. Έχει κάποιο σχόλιο επ’ αυτού η συγκυβέρνηση της ανοχής στη φοροκλοπή, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή;»

» Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του κ. Γεωργίου για τα ανομήματά του εις βάρος της χώρας προκαλεί ευθέως το αξιόπιστο της ΝΔ, η οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της εξέτασης του φακέλου ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή» καταλήγει.

Αποπομπή Α.Γεωργίου ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ

Την αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε συνδυασμό με το ν. 1608/50 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Κατόπιν αυτού ρωτά τον πρωθυπουργό «για πόσο καιρό σκοπεύει να διατηρεί στη θέση του τον κ. Γεωργίου προστατεύοντας έτσι τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου;».

Ένα ακόμη «σενάριο συνωμοσίας» αποδείχθηκε κακούργημα προς έρευνα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Α. Γεωργίου ο οποίος κατηγορείται για αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Νωρίτερα, και λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης των οικονομικών εισαγγελέων για στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, ο Πάνος Καμμένος με δήλωσή του υπενθύμισε ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του θέματος αυτού υποστηρίζοντας ότι έγινε αλλοίωση των στοιχείων, το οποίο τότε θεωρήθηκε «σενάριο συνωμοσίας».

Υποστήριξε δε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει τεράστιες ευθύνες επειδή διατηρεί μέχρι σήμερα τον κ. Γεωργίου στη θέση του «προκειμένου να παράσχει επιπλέον προστασία στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου».

«Μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου και Κατσέλη έρχεται τώρα η Δικαιοσύνη να προσθέσει νέα στοιχεία για τις μεθοδεύσεις και μέσω της πλαστογραφίας των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που οδήγησαν τη χώρα μας στις δαγκάνες των δανειστών», τόνισε ακόμη ο κ. Καμμένος.

Να κάτσουν στο εδώλιο όχι μόνο ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ, αλλά και «οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου» ζητά η Χρυσή Αυγή.

«Η χώρα σύρθηκε στα δεσμά του ΔΝΤ με ψευδή στοιχεία και οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όχι μόνο ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, να καθίσουν άμεσα στο εδώλιο του κατηγορουμένου» αναφέρει η ΧΑ στην ανακοίνωσή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024