Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δυσαρεστημένο από την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα εμφανίζεται το Βερολίνο

Δυσαρεστημένο από την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα εμφανίζεται το Βερολίνο

Η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την εξέλιξη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών της χώρας. «Από την οπτική γωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα αποτελέσματα των μέτρων για τις ιδιωτικοποιήσεις εμφανίζονται μέχρι τώρα απογοητευτικά», αναφέρεται σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την εξέλιξη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών της χώρας.

«Από την οπτική γωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα αποτελέσματα των μέτρων για τις ιδιωτικοποιήσεις εμφανίζονται μέχρι τώρα απογοητευτικά», αναφέρεται σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς το γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους οι εφημερίδες του μιντιακού ομίλου WAZ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η γερμανική κυβέρνηση επικαλείται στο εν λόγω έγγραφο στοιχεία της Κομισιόν, σύμφωνα με τα οποία δεν επiτεύχθηκε ο στόχος της είσπραξης των 15 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις το 2012, παρά μόνο 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, για εφέτος ο στόχος είναι 2,6 δισ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2016 αναμένονται συνολικά εισπράξεις από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 8,5 δισ. ευρώ, αντί των 50 δισ. που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο για μέχρι το τέλος του 2015.

Η γερμανική κυβέρνηση αποδίδει τον βραδύ ρυθμό των αποκρατικοποιήσεων στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά και την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής κυβέρνησης, δεν εμφανίζονται γερμανικές επιχειρήσεις ως αγοραστές ελληνικής κρατικής περιουσίας.

Ωστόσο, διευκρινίζεται στο έγγραφο-απάντηση προς την Bundestag, ότι η Deutsche Telekom αύξησε τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ κατά 10%.

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα την χρονιά που πέρασε και τα προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος περικοπών και μεταρρυθμίσεων είναι σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, «ένας πολύ σημαντικός παράγοντας» για την αρνητικότερη, σε σχέση με ό,τι αναμενόταν, ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024