Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς την τελική έκθεση της Pimco για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών το Eurogroup της Δευτέρας

Χωρίς την τελική έκθεση της Pimco για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών το Eurogroup της Δευτέρας

Δίχως την οριστική έκθεση της Pimco σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος αναμένεται να συμμετάσχει στο επικείμενο Eurogroup, στις 21 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Κεντρική Τράπεζα από την Pimco δεν έχουν ακόμη αποσταλεί, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες οι διεργασίες για τελική κατάληξη του ζητήματος να καθυστερήσουν.

Δίχως την οριστική έκθεση της Pimco σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος αναμένεται να συμμετάσχει στο επικείμενο Eurogroup, στις 21 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Κεντρική Τράπεζα από την Pimco δεν έχουν ακόμη αποσταλεί, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες οι διεργασίες για τελική κατάληξη του ζητήματος να καθυστερήσουν.

Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Σιαρλή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι θα ήταν πιό ευτυχής, αν μετέβαινε στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, έχοντας στα χέρια του την τελική έκθεση της Pimco για το ακριβές ποσό, που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Φαίνεται, είπε, ότι μάλλον δεν θα το έχουμε και συνεπώς δεν αναμένεται ο αριθμός αυτός να γίνει γνωστός μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο κ. Σιαρλή ανέφερε επίσης ότι στο Eurogroup θα γίνει συζήτηση, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να οδηγήσει σε οριστική απόφαση.

Η Λευκωσία, δήλωσε, «είναι έτοιμη για να δώσει όσες εξηγήσεις χρειαστούν». Θα τονίσουμε, είπε, ότι «πράξαμε ό,τι μας έχει ζητηθεί και ότι είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή του μνημονίου».

Σε ερώτηση, αν το μνημόνιο θα υπογραφεί από την παρούσα κυβέρνηση, ή από την επόμενη, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι «είναι η Κύπρος που κρίνεται και όχι η κυβέρνηση».

Επομένως, πρόσθεσε, σημασία έχει να υπάρξει ένα σωστό μνημόνιο για την Κύπρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024