Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας εθνικοποίησε η Βολιβία

Δύο εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας εθνικοποίησε η Βολιβία

Στην εθνικοποίηση δύο εταιρειών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκαν στην ισπανική Iberdrola, προχώρησε η κυβέρνηση της Βολιβίας, σε άλλη μία προσπάθεια του προέδρου Έβο Μοράλες να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας. Εκπρόσωπος της Iberdrola δήλωσε πως η εταιρία μελετά την κατάσταση και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Ουδέν σχόλιο» ήταν και η δήλωση εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης που ρωτήθηκε σχετικά.

Στην εθνικοποίηση δύο εταιρειών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκαν στην ισπανική Iberdrola, προχώρησε η κυβέρνηση της Βολιβίας, σε άλλη μία προσπάθεια του προέδρου Έβο Μοράλες να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.

Η Iberdrola θα αποζημιωθεί σύμφωνα με την αποτίμηση που θα κάνει ανεξάρτητος διαιτητής, δήλωσε ο Μοράλες, προσθέτοντας πως το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση των αγροτικών υπηρεσιών ενέργειας.

«Θεωρήσαμε πως το μέτρο αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσουμε δίκαια ενεργειακά τιμολόγια και ότι η ποιότητα της υπηρεσίας ενέργειας είναι όμοια στις αγροτικές και τις αστικές περιοχές» δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας.

Ο Έβο Μοράλες έχει εθνικοποιήσει εταιρίες πετρελαίου, τηλεπικοινωνιών, μεταλλευτικές και ηλεκτροπαραγωγικές. Τον Ιούνιο, η Βολιβία ανέλαβε τον έλεγχο του ορυχείου κασσίτερου και ψευδάργυρου, που ανήκε στην Glencore.

Η Iberdrola δραστηριοποιείται στη Βολιβία από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Εκπρόσωπός της δήλωσε πως η εταιρία μελετά την κατάσταση και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Ουδέν σχόλιο» ήταν και η δήλωση εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης που ρωτήθηκε σχετικά.

Οι μονάδες της Iberdrola είναι η Electropaz, η οποία ηλεκτροδοτεί περίπου 470.000 καταναλωτές στις πόλεις Λα Πας και Ελ Άλτο, και η Elfeo που παρέχει ρεύμα σε περισσότερους από 80.000 καταναλωτές στην πόλη Ορούρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024