Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επί ποδός η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα της δόσης

Επί ποδός η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα της δόσης

Νέος αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση, που πρέπει το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς να έχει κλείσει με τις προαπαιτούμενες ενέργειες, ούτως ώστε το Eurogroup του Ιανουαρίου να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ. Βασική προϋποθέση είναι η ψήφιση του μίνι φορολογικού, ο ορισμός γενικού γραμματέα εσόδων και η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεδριάζει ευρεία σύσκεψη σε επίπεδο γενικών γραμματέων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Σχολιάστε...

Νέος αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση, που πρέπει το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς να έχει κλείσει με τις προαπαιτούμενες ενέργειες, ούτως ώστε το Eurogroup του Ιανουαρίου να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ. Βασική προϋποθέση για την επόμενη δόση είναι η ψήφιση του μίνι φορολογικού, ο ορισμός γενικού γραμματέα εσόδων και η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεδριάζει αυτήν την ώρα ευρία σύσκεψη σε επίπεδο γενικών γραμματέων υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει εντολή να μη χαθεί ούτε μια μέρα, βάζοντας αυστηρά χρονοδιαγράμματα, εν όψει και της εκταμίευσης των δυο επόμενων δόσεων τους επόμενους μήνες.

«Δεν χάνουμε χρόνο και προσπαθούμε να τρέχουμε εντός των προθεσμιών», ανέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα Τα Νέα, επιβεβαιώνοντας ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων εκ μέρους της χώρας μας αποτελεί την κύρια προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Εάν τα πράγματα κυλήσουν «ρολόι» τον Ιανουάριο θα εκταμιευτούν 9,2 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 7,2 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. για τις ανάγκες του προϋπολογισμού. Ομοίως για τη δόση Φεβρουαρίου, ποσού 2,8 δισ. ευρώ, απαιτείται η αναπροσαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ώστε να υπάρξει οροφή στις δαπάνες για κάθε κυβερνητικό τομέα.

Επίσης για να εκταμιευτεί η δόση του Μαρτίου, ποσού επίσης 2,8 δισ. ευρώ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για το προσωπικό των υπουργείων, να έχουν καθοριστεί οι πλεονάζουσες θέσεις και να έχουν τεθεί τριμηνιαίοι στόχοι υποχρεωτικής εξόδου έως τα τέλη του 2014.

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνονται και κινήσεις που θα δώσουν ώθηση στην αγορά, μικρές τονωτικές ενέσεις που θα βοηθήσουν τη ρευστότητα. Έτσι, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 η κυβέρνηση προτίθεται να εξοφλήσει τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες μέσω της επιστροφής του ΦΠΑ.

Εκ παραλλήλου με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ρυθμίσεις για τη στήριξη των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024