Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρέπει να εξαντληθεί η κυβερνητική θητεία για να σωθεί η Ελλάδα, λέει ο Στουρνάρας

Πρέπει να εξαντληθεί η κυβερνητική θητεία για να σωθεί η Ελλάδα, λέει ο Στουρνάρας

«Αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα» πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Επαναλαμβάνει ότι τo 2013 θα είναι «πράγματι μια δύσκολη χρονιά», προσθέτοντας, όμως, την πεποίθησή του ότι αν εφαρμοστεί σωστά και επιτύχει το οικονομικό πρόγραμμα στο τέλος του επόμενου έτους «θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«Αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα» πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Realnews. Επαναλαμβάνει ότι τo 2013 θα είναι «πράγματι μια δύσκολη χρονιά», προσθέτοντας, όμως, την πεποίθησή του ότι αν εφαρμοστεί σωστά και επιτύχει το οικονομικό πρόγραμμα στο τέλος του επόμενου έτους «θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«To 2013 θα είναι πράγματι μια δύσκολη χρονιά, στο τέλος όμως εάν το πρόγραμμα επιτύχει θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία» δηλώνει και σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση με πάνω από τριάμισι χρόνια ζωής μπροστά της, άρα πρέπει να εξαντληθεί αυτό το διάστημα αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα».

Στην ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμμετείχε σε ένα νέο διευρυμένο, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, σχήμα υπό τον κ. Σαμαρά λέει ότι «αυτή τη στιγμή στο δικό του ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη σωτηρία της χώρας».

Τονίζει πάντως πως «υπάρχουν διάσπαρτες υγιείς εκσυγχρονιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις στα περισσότερα κόμματα και η ενίσχυσή τους είναι ευπρόσδεκτη».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής επιμένει πως για σημαντικές περιπτώσεις «η ποινή δεν πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα».

«Περάσαμε τον κάβο»

Εξάλλου, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις: «Αυτές οι αποφάσεις σημαίνουν επί της ουσίας ότι το κλίμα και η ψυχολογία άλλαξαν. Η αίσθηση που υπάρχει στο εξωτερικό είναι ότι η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο. Ακόμα και σε επίπεδο προϋπολογισμού καθαρά θα δείτε ότι θα κλείσει το 2012 καλύτερα από τις προβλέψεις.»

Ωστόσο, σπεύδει να προειδοποιήσει: «Τώρα πια πιάσαμε πάτο και αυτό που μένει είναι να ξεκινήσει η ανοδική πορεία. Όμως για να πάρουμε και τις επόμενες δόσεις των 35 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014 πρέπει να γίνουν μια σειρά από ενέργειες όπως η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αλλά και η μείωση των τιμών των φαρμάκων».

Αποκαλύπτει ότι αν η Ελλάδα πετύχει όλα όσα έχει υποσχεθεί, τότε θα μειωθούν περισσότερο το δημόσιο χρέος και τα επιτόκια των δανείων της τρόικας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024