Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στα δύο «έσπασε» η δόση των 34,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Στα δύο «έσπασε» η δόση των 34,3 δισ. ευρώ: το EFSF -σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr από πηγές της ευρωζώνης- κατέθεσε στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην ΤτΕ ομόλογα εξάμηνης διάρκειας και μηδενικού τοκομεριδίου ύψους 11,3 δισ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την επαναγορά χρέους και το διακανονισμό των ομολόγων ονομαστικής αξίας 31,9 δισ. ευρώ που προσφέρθηκαν στο πρόγραμμα. Επίσης κατέθεσε 7 δισ. ευρώ με το οποία θα καλυφθούν ανάγκες του προϋπολογισμού. Την Τετάρτη θα κατατεθούν στον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό της ΤτΕ ομόλογα του EFSF αξίας 16 δισ. ευρώ.

Στα δύο «έσπασε» η δόση των 34,3 δισ. ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) -σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr από πηγές της ευρωζώνης- κατέθεσε στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ομόλογα εξάμηνης διάρκειας και μηδενικού τοκομεριδίου ύψους 11,3 δισ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την επαναγορά χρέους και το διακανονισμό των ομολόγων ονομαστικής αξίας 31,9 δισ. ευρώ που προσφέρθηκαν στο πρόγραμμα.

Ακόμη, στον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ο EFSF κατέθεσε και το ποσό των 7 δισ. ευρώ με το οποίο θα καλυφθούν ανάγκες του προϋπολογισμού και η αποπληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών.

Την Τετάρτη θα κατατεθούν στον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό της ΤτΕ ομόλογα του EFSF αξίας 16 δισ. ευρώ τα οποία θα δοθούν εν συνεχεία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να στηρίξει κεφαλαιακά τα τέσσερα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα, ώστε οι τράπεζες να ικανοποιούν στις 21 Δεκεμβρίου το ελάχιστο όριο 9% του δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1).

Με την προϋπόθεση αυτή οι Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσουν την προσεχή Παρασκευή στη δημοσιοποίηση των οικονομικών τους καταστάσεων.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024