Μεγάλη μείωση της απασχόλησης

Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό άνεργων νέων της Ευρωζώνης

Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό άνεργων νέων της Ευρωζώνης
Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών (57% τον Αύγουστο) και ακολουθεί η Ισπανία (55,9%). Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η ανεργία των νέων είναι στο 23,9%   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7%, από 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα (με βάση τα στοιχεία Αυγούστου), έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών (57%) και στις γυναίκες (29%), ενώ στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο έτος.

Στην ΕΕ των «27», η ανεργία αυξήθηκε στο 10,7% από 10,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,9% ένα χρόνο πριν.

Τα υψηλότερα ποσοστά έχουν η Ισπανία (26,2%) και η Ελλάδα (25,4% τον Αύγουστο), ενώ τα χαμηλότερα η Αυστρία (4,3%), το Λουξεμβούργο (5,1%), η Γερμανία (5,4%) και η Ολλανδία (5,5%).

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών (57% τον Αύγουστο) και ακολουθεί η Ισπανία (55,9%).

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η ανεργία των νέων αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 23,9% από 21,2% ένα χρόνο πριν.

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (29% τον Αύγουστο), με δεύτερη την Ισπανία (25,8%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της ανεργίας σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκαν στην Ελλάδα (στο 25,4% τον Αύγουστο του 2012 από 18,4% ένα χρόνο πριν), στην Ισπανία (στο 26,2% από 22,7%), στην Κύπρο (12,9% από 9,2%) και την Πορτογαλία (16,3% από 13,7%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στις βαλτικές χώρες και συγκεκριμένα στην Εσθονία (στο 9,6% τον Σεπτέμβριο από 11,5% ένα χρόνο πριν), στη Λιθουανία (12,4% από 14,2%) και τη Λετονία (14,2% από 15,7%).

Η Eurostat εκτιμά ότι 25,913 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ ήταν άνεργοι τον Οκτώβριο, από τους οποίους τα 18,703 εκατομμύρια ήταν στην Ευρωζώνη.

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2012, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 204.000 στην ΕΕ και κατά 173.000 στην Ευρωζώνη.

* «Tα ποσοστά ανεργίας των νέων στη χώρα μας είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων υποτελών της μνημονιακών κυβερνήσεων, που με τις βάρβαρες και υφεσιακές πολιτικές τους καταστρέφουν ολοσχερώς την παραγωγική βάση και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας στα τάρταρα την οικονομία και την κοινωνία», σχολίασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Στρατούλης.

«Σήμερα», είπε, «είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο συντονισμός της δράσης και των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια της καταστροφής που έχουν μετατρέψει την Ευρωζώνη -και κυρίως τη χώρα μας- σ’ έναν απέραντο εργασιακό και κοινωνικό ερειπιώνα.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλιά σας

 • Καμμία πρόσληψη στο Δημόσιο

  Να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ( το 80 - 90 % των υπαλλήλων ) και καμμία νέα πρόσληψη. Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε ως Ευρώπη (αν θέλουμε να ανήκουμε εκεί και όχι στην Αφρική). Οι νέοι να μην περιμένουν τη θεσούλα στο Δημόσιο και τη δουλειά στο γραφειάκι, γιατί η τεμπελιά είναι που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο. Οι νέοι αν πραγματικά θέλουν να βρουν δουλειά, να σταματήσουν την κλάψα και την ενίσχυση στο κομμουνιστικό απολίθωμα που λέγεται "σύριζα", να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, και να στρωθούν στη δουλειά χωρίς να κοιτάν συνέχεια τα λεφτά. #0005

 •  

  Σημασία

  έχει που έχουμε τεράστιο δημόσιο τομέα,αυτοί να είναι καλά και ας μη βρούμε ποτέ εμείς δουλειά.Θα διώξετε κανένα ή θα το σκέφτεστε για πολύ καιρό ακόμα?Ξεκινήστε με τους επίορκους! #0010

  Απαντήσεις: 2 | Εμφάνιση όλων 

  •  

   Τι άλλο θα ακούσουμε..Με 600.000 δημοσίους υπαλλήλους εκ των οποίων οι μισοί σχεδόν είναι στρατιωτικοί και μπάτσοι(για να χτυπάνε καλύτερα τις πορείες) σε εργατικό δυναμικό 6-7 εκατομμυρίων Ελλήνων,έχουμε και τεράστιο δημόσιο τομέα!!.Σε χώρες όπως Γερμανία,Βέλγιο κ.τ.λ έχουμε 12% και 15% του εργατικού δυναμικού..Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους;;Χωνέψτε το σας αρέσει,δεν σας αρέσει δεν έχουμε πολλούς μάλλον λίγους και σίγουρα κακοκατανεμημένους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε..Επίσης όσοι προσδοκούν ή χαίρονται με τις επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο τομέα ας συνυπολογίσουν και τις δεκάδες χιλιάδες ιδιωτικών υπαλλήλων που θα χάσουν τις δουλειές τους λόγω πτώση τζίρου #0007

  •  

   λετε ανακριβειες - η χώρα δεν εχει μεγάλο δημοσιο τομέα. έλεγαν πολλες τέτοιες νακρίβειες πριν κάνουν την απογραφή αλλά οταν βγήκαν τα στοιχεια και είδαν οτι ειναι κάτω από πολλές χώρες πρότυπο το έκαναν γαργάρα. σταματήστε την προπαγάνδα για το μεγάλο δημόσιο και ξεκινήστε με την αυτοκριτική σας για τις εκλογικές σας προτιμήσεις #0009

  •  

   Παναγίωτη κινήσε μακριά από την αλήθεια και ΣΥΡΙΖΑ στο ψέμα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000.000 κάτοικοι και 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Αντίστοιχα στην Γερμανία για 80.000.000 κατοίκους υπάρχουν 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι.Για πες σου φαίνεται ακόμη μικρό το ελληνικό Δημόσιο; ή είσαι από αυτούς που λένε "το μέγεθος δεν μετράει"΄; #0004

 • ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΣΥΝΕΧ 3

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ #0013

Διαβάστε όλες τις απόψεις (59)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη