Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό εξέταση όλα τα εναλλακτικά σενάρια για τις αποδείξεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Υπό εξέταση όλα τα εναλλακτικά σενάρια για τις αποδείξεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Όλα τα σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το τι τελικά θα ισχύσει για τις αποδείξεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η αρχική πρόταση, που προβλέπει ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα έπρεπε να συγκεντρώνει αποδείξεις αξίας μέχρι ποσού που ισοδυναμεί με το 25% του μέχρι τις 42.000 ευρώ, αλλιώς θα επιβάλλεται πρόστιμο, τελικά δεν περιελήφθη στο κείμενο του νομοσχεδίου που απεστάλη στα κόμματα. 

Όλα τα σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το τι τελικά θα ισχύσει για τις αποδείξεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζουν το θέμα των αποδείξεων, με σκοπό να επαναφέρουν το μέτρο με τη μορφή κινήτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Κάποιες άλλες πληροφορίες μιλούν για πλήρη κατάργηση του μέτρου της συλλογής αποδείξεων ώστε να μην υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Με τις αρχικές προτάσεις προβλεπόταν ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα έπρεπε να συγκεντρώνει αποδείξεις αξίας μέχρι ποσού που ισοδυναμεί με το 25% του μέχρι τις 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου με την κλίμακα ατομικού εισοδήματος του.

Δηλαδή για ποσό εισοδήματος άνω των 42.000 ευρώ, οι αποδείξεις που θα έπρεπε να μαζευτούν δεν μπορούσαν να υπερβαίνουν πλέον το ποσό των 10.500 ευρώ, ήτοι το 25% των 42.000 ευρώ.

Η πρόταση αυτή προέβλεπε πως αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολειπόταν του απαιτούμενου ποσού, θα επιβαλλόταν φόρος 21% επί της διαφοράς. Με τον τρόπο αυτό το πέναλτι για τις ελλιπείς αποδείξεις θα αυξανόταν από 10% σε 21%.

Ωστόσο, στο κείμενο του νομοσχεδίου που απεστάλη στα κόμματα δεν αναγράφονται οι εν λόγω ρυθμίσεις.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζουν το θέμα των αποδείξεων, με σκοπό να επαναφέρουν το μέτρο με τη μορφή κινήτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Κάποιες άλλες πληροφορίες μιλούν για πλήρη κατάργηση του μέτρου της συλλογής αποδείξεων ώστε να μην υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024