Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ούτε σεντ δεν πλήρωσε η Γερμανία για την Ελλάδα, αλλά ίσως χρειαστεί» λέει το SPD

«Ούτε σεντ δεν πλήρωσε η Γερμανία για την Ελλάδα, αλλά ίσως χρειαστεί» λέει το SPD

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για την Ελλάδα, αλλά είναι πιθανό τελικά να καταβάλει τις εγγυήσεις που έχει αναλάβει, «προειδοποιεί» ο Πέερ Στάινμπρουκ των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Η Ευρωζώνη χρειάζεται «θυσίες», τόνισε ο Στάινμπρουκ, λέγοντας πως οι Γερμανοί πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το ερώτημα «πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη». Τον τελευταίο καιρό, το SPD έχει φέρει στην κορυφή των επικρίσεών του κατά της καγκελαρίου το «αστάθμητο» του ελληνικού προγράμματος για τα γερμανικά ταμεία, καλώντας επανειλημμένα την κυβέρνηση του Βερολίνου «να πει πόσο θα κοστίσει η ελληνική διάσωση».

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για την Ελλάδα, αλλά είναι πιθανό τελικά να καταβάλει τις εγγυήσεις που έχει αναλάβει, «προειδοποιεί» ο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild που προδημοσιεύεται το Σάββατο.

Στο πλαίσιο των μέχρι τώρα προγραμμάτων, το Βερολίνο έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις, και είναι «πιθανό» αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες, είπε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία το 2013. Η Ελλάδα, συνέχισε, δεν θα επιστρέψει στις αγορές στα επόμενα οκτώ χρόνια και θα χρειαστεί «γέφυρες χρηματοδότησης, για τις οποίες θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς, και αυτό κοστίζει».

Η Ευρωζώνη χρειάζεται «θυσίες», τόνισε ο Στάινμπρουκ, λέγοντας πως οι Γερμανοί πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το ερώτημα «πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη». Ο Στάινμπρουκ επανέλαβε την άποψή του ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται «εδώ και καιρό» σε μία ένωση κοινής νομικής ευθύνης, με την ανάληψη εγγυήσεων για τα προγράμματα στήριξης.

Τον τελευταίο καιρό, το SPD έχει φέρει στην κορυφή των επικρίσεών του κατά της καγκελαρίου το «αστάθμητο» του ελληνικού προγράμματος για τα γερμανικά ταμεία, καλώντας επανειλημμένα την κυβέρνηση του Βερολίνου «να πει πόσο θα κοστίσει η ελληνική διάσωση».

Αυτό φάνηκε και στην τοποθέτηση του Στάινμπρουκ στη γερμανική Βουλή αμέσως μετά το Eurogroup, το οποίο δεν κατέληξε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για το ελληνικό χρέος (ενώ «όλες οι επιλογές κοστίζουν», όπως είχε πει ο Στάινμπρουκ).

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο Στάινμπρουκ ανέφερε στη συνέντευξή του ότι «πρέπει να πει κανείς στους πολίτες ότι μπορεί να προκύψει οικονομική ζημιά από τα δάνεια προς την Ελλάδα».

«Ήμασταν έτοιμοι να κινητοποιήσουμε τεράστια κεφάλαια για τη γερμανική επανένωση, την οποία χαιρέτισαν όλοι μας οι γείτονες παρά τις άσχημες ιστορικές εμπειρίες» κατέληξε ο Στάινμπρουκ στη συνέντευξή του, λέγοντας πως «τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ερώτημα, πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024