Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων απέφερε στη Γερμανία η κρίση, λέει ο Π.Μπόφινγκερ

Διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων απέφερε στη Γερμανία η κρίση, λέει ο Π.Μπόφινγκερ

Η Γερμανία έχει κερδίσει μέσω της ευρωκρίσης διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν την γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ. Την επισήμανση αυτή έκανε μιλώντας για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, υπολογίζοντας ότι αυτό θα κόστιζε στο Βερολίνο 17,5 δισ. ευρω.

Η Γερμανία έχει κερδίσει μέσω της ευρωκρίσης διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν την γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ.

Την επισήμανση αυτή έκανε μιλώντας για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, υπολογίζοντας ότι αυτό θα κόστιζε στο Βερολίνο 17,5 δισ. ευρω.

Υπολόγισε δε τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος για τον Γερμανό φορολογούμενο από μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους της τάξης του 50%.

«Θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι και η Γερμανία, μέσω της ευρωκρίσης και των χαμηλών επιτοκίων που συνδέονται με αυτήν, έχει εξοικονομήσει επίσης διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ», διευκρίνισε ο διακεκριμένος Γερμανός οικονομολόγος, μιλώντας στην Saarbruecker Zeitung.

Ρ.Μπρούντερλε: η διάσωση θα κοστίσει

«Φυσικά η διάσωση της Ελλάδας θα κοστίσει χρήματα», δήλωσε την Πέμπτη στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό RBB ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε.

«Φυσικά και στο τέλος θα στοιχίσει χρήματα. Η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς επιβάρυνση και για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Το να το απέκρυπτε αυτό κανείς θα ήταν ανέντιμο», δήλωσε ο κ. Μπρούντερλε.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να φθάσει στο σημείο να αναχρηματοδοτείται στην κεφαλαιαγορά χωρίς να λαμβάνει οικονομική βοήθεια.

«Πόσο μεγάλο θα είναι το κόστος για κάτι τέτοιο, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί με ακρίβεια», σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024