Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν αποκλείει διαγραφή χρέους για την Ελλάδα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Δεν αποκλείει διαγραφή χρέους για την Ελλάδα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να εξετάσουν μια σειρά λύσεων για την ελληνική κρίση χρέους, δήλωσε στο Reuters ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, προσθέτοντας ότι δεν θα απέκλειε πιθανή διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα. «Θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό να βρούμε μια λύση», είπε και σημείωσε ότι δεν θα απέρριπτε καμία πρόταση για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα. Σχολιάστε...

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να εξετάσουν μια σειρά λύσεων για την ελληνική κρίση χρέους, δήλωσε στο Reuters ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, προσθέτοντας ότι δεν θα απέκλειε πιθανή διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα.

«Θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό να βρούμε μια λύση», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα απέρριπτε καμία πρόταση για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι δανειστές της χώρας θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους σημείωσε : «Εάν ρωτήσεις οποιαδήποτε κυβέρνηση που είναι δανειστής εάν το OSI (κούρεμα επίσημου τομέα) είναι καλή ιδέα, ασφαλώς και δεν είναι ελκυστική».

Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών είπε επίσης ότι δεν αναμένει άνοδο του κόστους δανεισμού για τη χώρα του τους επόμενους μήνες παρά το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας που αναμένεται να ανέλθει στο 128% του ΑΕΠ το 2013.

Σημειώνεται πως χθες το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λικ Κοέν δήλωσε πως η λύση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει πιθανότατα τη διαγραφή τουλάχιστον ενός μέρους του χρέους της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024