Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό συζήτηση η καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε

Υπό συζήτηση η καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό αφορά την δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μίας από τον Σεπτέμβριο που δεν έχει καταβληθεί και αυτής που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο. Συνολικά το ποσό των τριών δόσεων ανέρχεται στα 44,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε, διεμήνυσε ο Φρ. Oλάντ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό αφορά την δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μίας από τον Σεπτέμβριο που δεν έχει καταβληθεί και αυτής που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο.

«Είναι απαραίτητο, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πιστωτών, των επενδυτών και των αγορών προς την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός. Για τον μηχανισμό αυτό, όπως είπε, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση.

Συνολικά το ποσό των τριών δόσεων ανέρχεται στα 44,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευμα της Bild την Τρίτη υποστήριζε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ακριβώς το ενδεχόμενο να εκταμιευτούν και οι τρεις δόσεις.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση για τις επόμενες δόσεις ενώ και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν είχε διαψεύσει επί της ουσίας το δημοσίευμα.

Κορυφαίο στέλεχος στην Αθήνα, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη». Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο και, την Κυριακή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχε δηλώσει ότι εργάζεται για την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ «έγκαιρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω».

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός μετέβη στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και είχε διμερείς επαφές με άλλους πρωθυπουργούς.

«Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε»

Η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο επαναπροσανατολισμός της Ευρώπης ήταν μια από τις μεγάλες επιλογές της πολιτικής του, είπε ο Φρ.Ολάντ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έφερε και ψηφίσθηκε στη Βουλή ένα νέο σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί» τόνισε.

«Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες, τής οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη, για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ο,τι αφορά στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024