Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναθερμαίνεται το σενάριο για συγχώνευση των Aegean και Olympic Air

Αναθερμαίνεται το σενάριο για συγχώνευση των Aegean και Olympic Air

Αναθερμαίνεται -κατά πληροφορίες- το σενάριο για τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines - Olympic Air. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η δραστηριοποίηση της Cyprus Airways στην ελληνική αγορά θέτει νέα δεδομένα στο κλάδο και αναιρεί τα επιχειρήματα που έθετε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως πρόσκομμα στη σύμπραξη των δύο εταιρειών.

Αναθερμαίνεται -κατά πληροφορίες- το σενάριο για τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines – Olympic Air. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η δραστηριοποίηση της Cyprus Airways στην ελληνική αγορά θέτει νέα δεδομένα στο κλάδο και αναιρεί τα επιχειρήματα που έθετε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως πρόσκομμα στη σύμπραξη των δύο εταιρειών.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Cyprus Airways καλύπτει ήδη το 50% των πιο δημοφιλών προορισμών στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν στις 26 Ιανουαρίου 2011 απαγόρευσε την τότε προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της Aegean Airlines και της Olympic Air, υποστηρίζοντας ότι θα είχε ως αποτέλεσμα ημι-μονοπωλιακή κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών, καθώς από κοινού οι δύο αερογραμμές ήλεγχαν την περίοδο εκείνη περισσότερο από το 90% της ελληνικής εσωτερικής αεροπορικής αγοράς.

Αυτό, σύμφωνα με την τότε εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων για τα τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους καταναλωτές που ταξιδεύουν σε γραμμές από και προς την Αθήνα κάθε έτος.

Ουσιαστικά η έρευνα της Κομισιόν έδειχνε τότε ότι δεν υπήρχαν ρεαλιστικές προοπτικές ότι μια καινούργια εταιρεία ικανού μεγέθους θα εισερχόταν στις εγχώριες γραμμές και θα περιόριζε την τιμολογιακή πολιτική της οντότητας που θα προέκυπτε από την συγχώνευση.

Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση δεν επιβεβαιώθηκε καθώς η δυναμική είσοδος της Cyprus Airways στα δρομολόγια εσωτερικού και η αύξηση της παρουσίας της στην χώρα μας σε προορισμούς υψηλής ζήτησης ανάτρεψε τα δεδομένα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024