Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για το 2013 τοποθετεί ο Επίτροπος Μπαρνιέ τις αποφάσεις για την τραπεζική ένωση

Για το 2013 τοποθετεί ο Επίτροπος Μπαρνιέ τις αποφάσεις για την τραπεζική ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει το επόμενο έτος πρόταση για την καθιέρωση ενός ενιαίου φορέα για τη στήριξη ή το κλείσιμο προβληματικών τραπεζών δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ. Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να καταλήξουν μέχρι το τέλος του 2012 σε μια συμφωνία για να καθορίσουν την κοινή εποπτεία του τραπεζικού τομέα στη ζώνη του ευρώ. Όπως τόνισε η εφαρμογή των νέων κανόνων θα ακολουθήσει το 2013 και το 2014.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει το επόμενο έτος πρόταση για την καθιέρωση ενός ενιαίου φορέα για τη στήριξη ή το κλείσιμο προβληματικών τραπεζών δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να καταλήξουν μέχρι το τέλος του 2012 σε μια συμφωνία για να καθορίσουν την κοινή εποπτεία του τραπεζικού τομέα στη ζώνη του ευρώ. Όπως τόνισε η εφαρμογή των νέων κανόνων θα ακολουθήσει το 2013 και το 2014.

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη επεσήμανε πως μια ενιαία εποπτική αρχή για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο θα απαιτήσει ένα ενιαίο σύστημα εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά προτεραιότητά είναι να δημιουργηθεί η προτεινόμενη ενιαία τραπεζική εποπτεία.

Ο Μπαρνιέ σημείωσε πως όλες οι πτυχές των χρηματοπιστωτικών αγορών πρέπει να ρυθμιστούν και ότι πρωταρχικός στόχος της αγοράς είναι να αποτελέσει παράγοντα παροχής υπηρεσιών στην πραγματική οικονομία.

Χθες ο Επίτροπος Μπαρνιέ δήλωσε πως η ενιαία αγορά είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και επεσήμανε τη ανάγκη περιορισμού των τάσεων προστατευτισμού που διαφαίνονται στη Ένωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024