Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Τυφλά» φορολογικά χτυπήματα και φορολογικές επιθέσεις «αυτοκτονίας» καταγγέλλει η ΕΣΕΕ

Επικρίσεις κατά της σχεδιαζόμενης φορολογικής πολιτικής απηύθυνε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Η ΕΣΕΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι εξακολουθεί να ακολουθεί την αμφίβολης αποτελεσματικότητας πεπατημένη της συλλήβδην στοχοποίησης ολόκληρων κοινωνικών κατηγοριών και της εν τέλει τιμωρίας των συνεπών φορολογουμένων.

Επικρίσεις κατά της σχεδιαζόμενης φορολογικής πολιτικής απηύθυνε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Η ΕΣΕΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι εξακολουθεί να ακολουθεί την αμφίβολης αποτελεσματικότητας πεπατημένη της συλλήβδην στοχοποίησης ολόκληρων κοινωνικών κατηγοριών και της εν τέλει τιμωρίας των συνεπών φορολογουμένων.

Η Συνομοσπονδία αναφέρεται συγκεκριμένα στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες και να προωθήσει έναν ενιαίο φόρο της τάξεως του 25% ή 30% από το πρώτο ευρώ.

Όπως επισημαίνει αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα ως ατομικές επιχειρήσεις δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον φορολογικά ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως νομικά πρόσωπα με επιπλέον επιβαρύνσεις. Υπογραμμίζει δε ότι αυτό σημαίνει ότι πλήττονται κατά βάση μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις με μικρό επίπεδο κερδών από 34.000 ως 37.000 ευρώ, οι οποίες φορολογούνταν έως τώρα με συντελεστή κάτω του 20%. Εάν υιοθετηθεί δε συντελεστής 30% θα πληγούν βάναυσα όλες οι επιχειρήσεις με επίπεδο κερδών 75.000-82.000 ευρώ.

«Με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε να κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή, θα σκοτώσετε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αφανίσετε την μεσαία τάξη που έτσι κι αλλιώς είναι είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας» αναφέρει η ΕΣΕΕ και προσθέτει: «Πόσο δίκαιη είναι άραγε η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ στον «ελεύθερο» επαγγελματία που έβαλε λουκέτο στην επιχείρηση, στον νέο επιστήμονα που δουλεύει με μπλοκάκι και κυρίως σε αυτόν τον πρώην επαγγελματία που είναι άνεργος και δεν έχει ασφάλιση;»

Η ΕΣΕΕ αναφέρει πως με απογοήτευση διαπιστώνει ότι για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση καταφεύγει στην εύκολη λύση επιβολής νέων φόρων και τελών για να αυξήσετε τα φορολογικά έσοδα κατά 1,5% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 3 δισ. ευρώ και ότι αντί για μεταρρυθμίσεις παζαρεύει με τη τρόικα νέους «κεφαλικούς» φόρους και σχεδιάζει να εξαπολύσει μια νέα φορολογική επίθεση στους μικρομεσαίους της αγοράς, χωρίς κανένα μέτρο και καμία λογική.

Καταλήγοντας τονίζει πως τα «τυφλά φορολογικά κτυπήματα και οι φορολογικές επιθέσεις αυτοκτονίας πρέπει κάποτε να μετατραπούν σε σοβαρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις, πριν μας οδηγήσετε σε παραίτηση από την μέχρι σήμερα μάταιη προσπάθεια προς την σωτηρία και πριν μας αναγκάσετε σε οριστική παύση πληρωμών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024