Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σενάριο για αναβολή της έκθεσης της τρόικας για μετά τις αμερικανικές εκλογές

Σενάριο για αναβολή της έκθεσης της τρόικας για μετά τις αμερικανικές εκλογές

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται να αναβάλλεται για μετά τις 6 Νοεμβρίου, ώστε να αποφευχθεί πιθανός κλονισμός της παγκόσμιας οικονομίας πριν από τις αμερικανικές εκλογές, δήλωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι της ΕΕ και διπλωμάτες, σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα, πάντως, με την ελληνική πλευρά, η δημοσιοποίηση της έκθεσης αναμένεται εντός του Οκτωβρίου, ενδεχομένως και πριν το Eurogroup που θα γίνει στις 8 του μηνός. Επιπλέον, Αθήνα και Βρυξέλλες (τρόικα) διέψευσαν την πληροφορία.

Η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται να αναβάλλεται για μετά τις 6 Νοεμβρίου, ώστε να αποφευχθεί πιθανός κλονισμός της παγκόσμιας οικονομίας πριν από τις αμερικανικές εκλογές, δήλωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι της ΕΕ και διπλωμάτες, σύμφωνα με το Reuters.

«Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν επιθυμεί τίποτα το μακροοικονομικό να κλυδωνίσει την παγκόσμια οικονομία πριν από τις 6 Νοεμβρίου», είπε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι και προηγούμενες εκθέσεις της τρόικας έχουν καθυστερήσει.

«Η έκθεση της τρόικας θα πάει πιθανώς μετά την ημερομηνία των εκλογών στις ΗΠΑ», είπε αξιωματούχος στο Βερολίνο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ερωτηθείς αν αυτό έγινε μετά από παράκληση της Ουάσινγκτον, απάντησε: «Δεν θέλουν εκπλήξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Μάρτιν Κότχαους, άφησε, σήμερα, ανοικτό το πότε η τρόικα θα ετοιμάσει την έκθεσή της.

«Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν», είπε.

Σημειώνεται, πάντως, πως σύμφωνα με την ελληνική πλευρά η δημοσιοποίηση της έκθεσης αναμένεται εντός του Οκτωβρίου, ενδεχομένως και πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν την πληροφορία, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Η έκθεση αποτελεί τη βάση για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση από το δάνειο στήριξης. Αν τελικώς, η έκθεση δημοσιοποιηθεί μετά τις 6 Νοεβρίου και εφόσον, βεβαίως, είναι θετική, τότε η εκταμίευση θα γίνει μετά τα μέσα Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο των ΗΠΑ, υπενθυμίζεται ότι ήδη από τα τέλη Αυγούστου κυκλοφορούσαν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Ομπάμα πίεζε τις χώρες της Ευρωζώνης να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα, μετά τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024