Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση για «κεφαλικό φόρο» σε εκμισθωτές ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόταση για «κεφαλικό φόρο» σε εκμισθωτές ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόταση για «κεφαλικό φόρο» ύψους 150 ευρώ σε εκμισθωτές ακινήτων, ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, κατέθεσε ο Γ.Στουρνάρας στην σύσκεψη των τριών αρχηγών. Την είδηση που αρχικά έδωσε η Ιπποκράτους επιβεβαίωσαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, εξηγώντας ότι η πρόταση αυτή σχετίζεται με την απαίτηση του μνημονίου, που υπεγράφη τον Μάρτιο, για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ. Ξεκαθάρισαν πάντως ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση». «Δεν το συζητώ» ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- το σχόλιο Βενιζέλου στη σύσκεψη.

Πρόταση για επιβολή «κεφαλικού φόρου» ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Την είδηση που αρχικά έδωσε η Ιπποκράτους επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εξηγώντας ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και στην απαίτηση του μνημονίου, που υπεγράφη τον Μάρτιο, για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ.

Ξεκαθάρισαν πάντως ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. «Έχουν συζητηθεί, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι, οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπόπτους για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Εξού και η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη βασική πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Δεν το συζητά το ΠΑΣΟΚ

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους-, ο οποίος ξεκαθάρισε στη σύσκεψη των τριών αρχηγών ότι δεν συζητά τέτοιες προτάσεις απορρίπτοντας τες ως άδικες και οριζόντιες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελούσε και καταστροφική επιλογή για την προοπτική του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, για την άμεση εφαρμογή του οποίου πιέζει το ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τη σημερινή σύσκεψη, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως «η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη», παραπέμποντας αφενός στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί κενού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ στο πακέτο και, αφετέρου, στην επισήμανσή του ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024