Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για τις επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ράιχενμπαχ

Για τις επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ράιχενμπαχ

Τις βασικές αρχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις θέσεις του για την πολιτική που εφαρμόζεται παρουσίασε αντιπροσωπεία του κόμματος σε συνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force Χ.Ράινχεμπαχ, ζητώντας του μάλιστα να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Πρόκειται για το πρώτο βήμα από πλευράς Κομισιόν για το σπάσιμο του πάγου στις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το κόμμα απαντά θετικά, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.

Τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις θέσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρουσίασε αντιπροσωπεία του κόμματος σε συνάντησή τους με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα (Task Force) κ. Χορστ Ράινχεμπαχ.

Η ύφεση είναι πλέον εκτός ελέγχου επισήμαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν από τον Χ.Ράιχενμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα από πλευράς Κομισιόν για το σπάσιμο του πάγου στις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το κόμμα απαντά θετικά, σχολίασαν οι πολιτικοί αναλυτές παραπέμποντας στην επισήμανση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να έχει σταθερές επαφές με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αίτημα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Βουλής συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ. κ. Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος, Γιώργο Σταθάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Ανάπτυξης, και Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, και τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του Συνασπισμού κ. Γιάννη Μηλιό, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα (Task Force) κ. Χόρστ Ράινχεμπαχ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης και η υπεύθυνη του γραφείου της Task Force στην Αθήνα κα Ζωρζέτα Λάλη.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, επισημαίνεται ότι «η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσίασε τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, καθώς και τις θέσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».

Ειδικότερα επισημάνθηκε πως:

1. Η κρίση λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττει ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησε από τον κ. Ράινχεμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

2. Η εφαρμογή του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, αλλά οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λήψης νέων μέτρων, πλήττοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

3. Η ύφεση είναι εκτός ελέγχου. Η υλοποίηση άμεσων μέτρων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αποτελεί ζήτημα επείγουσας προτεραιότητας για να ανακοπεί η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

4. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να έχει σταθερές επαφές με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

«Στη συνάντηση έγινε ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο των πάγιων διατυπωμένων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και με δεδομένη την άποψή του για την αποτυχία του υλοποιούμενου προγράμματος στο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό πεδίο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024