Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας βλέπει ο Γιούνκερ

Βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας βλέπει ο Γιούνκερ

Μεγάλη πρόοδο έχει σημειώσει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί σημαντικά, είπε την Τρίτη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως ανέφερε, πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την χώρα και θα αποδυνάμωνε την Ευρώπη. «Τα εύσημα Γιούνκερ, αποκαλύπτουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των μνημονίων» προειδοποιεί με άμεση αντίδρασή του το ΚΚΕ.

Μεγάλη πρόοδο έχει σημειώσει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί σημαντικά, είπε την Τρίτη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανέφερε, πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την χώρα και θα αποδυνάμωνε την Ευρώπη.

Πάντως παρά την αύξηση όσων συμμερίζονται την άποψη ότι μια Grexit θα έπληττε και την ευρωζώνη στο σύνολό της, ακόμη υπάρχουν και οι δεύτερες σκέψεις…

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ εξέφρασε την επιφύλαξή του για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο, ειδικά εάν αυτό προϋποθέτει περισσότερα κεφάλαια.

Ωστόσο, προσέθεσε, πως δεν πρέπει ακόμα να αποκλειστεί τίποτε.

«Είμαστε επιφυλακτικοί στο να δοθεί περισσότερος χρόνος, ειδικά εάν αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα. Σε αυτό το στάδιο ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία επιλογή», είπε, σε δηλώσεις του μετά από ομιλία στο Δουβλίνο.

ΚΚΕ: Φοβού τα μπράβο Γιούνκερ

«Τα «μπράβο» του προέδρου της ευρωζώνης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την πτώση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους αποκαλύπτουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των μνημονίων και δείχνει τα μεγάλα ψέματα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τη μεγάλη υποκρισία των κομμάτων που παριστάνουν τα αντιμνημονιακά, ενώ υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024