Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κλειδώνει» η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη

«Κλειδώνει» η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη

Ως σημείο - κλειδί για την συμφωνία με την τρόικα στα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ παρουσιάζεται από κυβερνητικές πηγές η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Σε αυτό το κλίμα, το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 έτη και εφαρμογή του μέτρου από το 2013. Η ρύθμιση αναμένεται να επηρεάσει παλαιούς και νέους ασφαλισμένους που δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ως σημείο – κλειδί για την συμφωνία με την τρόικα στα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ παρουσιάζεται από κυβερνητικές πηγές η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Σε αυτό το κλίμα, το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 έτη και εφαρμογή του μέτρου από το 2013. Αγνωστο παραμένει εάν θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις ή εξαιρέσεις για κατηγορίες ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η ρύθμιση αναμένεται να επηρεάσει παλαιούς και νέους ασφαλισμένους που δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ το μέτρο θα συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας.

Παράλληλα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί η μείωση συντάξεων από 1.000 ευρώ και πάνω (αθροιστικά κύρια και επικουρική), «ψαλίδι» στο εφάπαξ όσων πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά το 1995, εφόσον τους επιβληθεί εισφορά στη σύνταξη.

Οι μειώσεις στο εφάπαξ θα κυμανθούν από 22% έως 35% ανάλογα με το ασφαλιστικό Ταμείο.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024