Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να τους εξοφλήσει το Δημόσιο τις οφειλές του, ζητούν οι ξενοδόχοι

Να τους εξοφλήσει το Δημόσιο τις οφειλές του, ζητούν οι ξενοδόχοι

Το ζήτημα της εξόφλησης οφειλών του Δημοσίου προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντησή τους. Επίσης, υπογραμμίστηκε η σημασία της αξιοποίησης κονδυλίων τού ΕΣΠΑ και των ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τού ξενοδοχειακού κλάδου. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση των εμποδίων και η ενίσχυση της ανάπτυξης του κλάδου και επισήμανε ότι τα αιτήματά τους θα εξετασθούν.

Το ζήτημα της εξόφλησης οφειλών του Δημοσίου προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη.

Επίσης, υπογραμμίστηκε η σημασία της αξιοποίησης κονδυλίων τού ΕΣΠΑ και των ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τού ξενοδοχειακού κλάδου.

Οι εκπρόσωποι τού κλάδου ζήτησαν -μεταξύ άλλων- να ενταχθούν στα κίνητρα του επενδυτικού νόμου οι ξενοδοχειακές μονάδες δύο αστέρων και να εξαιρεθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε υπεραναπτυγμένες περιοχές.

Επίσης, να επιτραπεί η υπαγωγή στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) των ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων, έγκρισης και εκταμίευσης των οικονομικών ενισχύσεων.

Επεσήμαναν, ακόμη, ότι λόγω της εφαρμογής του κανόνα de minimis ως προς το ανώτατο ύψος των επιτρεπόμενων ενισχύσεων ανά επιχείρηση, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για διατήρηση τής απασχόλησης / επαναπρόσληψη τού εποχικού προσωπικού και ζήτησαν να υπάρξει ειδική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος στον κλάδο.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση των εμποδίων και η ενίσχυση της ανάπτυξης του ξενοδοχειακού κλάδου, που είναι κρίσιμος για την οικονομία.

Τόνισε, ακόμη, ότι τα αιτήματα τής Ομοσπονδίας θα εξετασθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, της Κοινοτικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό, ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024