Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσπευση εξελίξεων στο ΤΤ δείχνει η δημοσίευση ισολογισμού στις 31/8

Επίσπευση εξελίξεων στο ΤΤ δείχνει η δημοσίευση ισολογισμού στις 31/8

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τη χρήση 2011 -τα οποία δεδομένου του PSI αναμένονται «μαύρα»- στις 31 Αυγούστου επιμένει το ΥΠΟΙΚ, αρνούμενο να δώσει νέα παράταση. Το γεγονός αυτό τόσο από την αγορά όσο και από τους εργαζόμενους ερμηνεύεται ως σύνθημα για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ΤΤ, εξέλιξη άλλωστε που θα ικανοποιούσε και την τρόικα. Μάλιστα μετά και την δήλωση του Γ.Στουρνάρα ότι «το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο», πολλοί μιλούν για ραγδαίες εξελίξεις. Άμεση η αντίδραση των εργαζομένων που κήρυξαν 24ωρη απεργία στις 30/8.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τη χρήση του 2011 -τα οποία δεδομένων των ζημιών από το PSI αναμένονται «μαύρα»- στις 31 Αυγούστου, και ενώ το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησής του παραμένει ανοιχτό, επιμένει το υπουργείο Οικονομικών, αρνούμενο να δώσει νέα παράταση.

Το γεγονός αυτό τόσο από την αγορά, όσο και από τους εργαζόμενους ερμηνεύεται ως σύνθημα για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ΤΤ, εξέλιξη άλλωστε που θα ικανοποιούσε πολύ -όπως πολλάκις έχει καταστεί σαφές- και την τρόικα.

Μάλιστα μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στην Βουλή ότι «το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο» πολλοί μιλούν για ραγδαίες εξελίξεις. Το συμπέρασμα αυτό είπε ο κ. Στουρνάρας προκύπτει από έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και στοιχεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παν.Λαφαζάνη γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει νέα παράταση στο ΤΤ για τη δημοσίευση του ισολογισμού του ο κ. Στουρνάρας απάντησε αυστηρά:

«Είναι η τέταρτη παράταση και λέμε απλά όχι άλλη παράταση. Δεν το υποχρεώνουμε να δημοσιεύσει καταστάσεις, απλώς δεν του δίνουμε άλλη παράταση».

Η κυβέρνηση θέλει «να ξεπουλήσει και το ΤΤ, όπως την ΑΤΕ» ήταν η αντίδραση του κ. Λαφαζάνη.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακοινώσει τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των βιώσιμων τραπεζών στο τέλος Σεπτεμβρίου είπε ακόμη ο κ. Στουρνάρας.

Σε απεργία οι εργαζόμενοι του ΤΤ

Άμεση η αντίδραση των εργαζομένων του ΤΤ που κήρυξαν 24ωρη απεργία στις 30 Αυγούστου με παραμονή των εργαζομένων στο χώρο της Κεντρικής Υπηρεσίας, από σήμερα (29/8) το βράδυ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «σήμερα, μας έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε παράταση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του 2011 που λήγει στις 31/08/2012.»

» Το γεγονός αυτό, δηλαδή η δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με τις ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους και ραγδαίες εξελίξεις για την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων του».

«Αντιδράσαμε άμεσα και με αντιπροσωπία της ΟΤΟΕ ζητήσαμε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος δεν μας δέχτηκε.»

» Σε κοινή συνεδρίαση με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, ο Σύλλογός μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας για τις 30/08/2012 με παραμονή των εργαζομένων στο χώρο της Κεντρικής Υπηρεσίας, από σήμερα το βράδυ.»

»Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, για να μας διευκρινίσει τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον του ΤΤ και των εργαζομένων του» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΤΤ.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ., το δημόσιο κατέχει άμεσα το 34%, έμμεσα άλλο ένα 10% που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο των ΕΛΤΑ, ενώ ποσοστό 7% έκαστη διαθέτουν η Eurobank και η Εθνική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024