Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεν είναι σωστές οι εκτιμήσεις του Ifo για την Ελλάδα, λέει ο Β.Σόιμπλε

Κριτική στον επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, με αφορμή τις πρόσφατες εκτιμήσεις του Ifo σχετικά με το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η Γερμανία σε περίπτωση παραμονής ή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το Ifo είχε καταλήξει ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα στοίχιζε στη Γερμανία 82 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η παραμονή 89 δισεκατομμύρια. «Το ινστιτούτο εξισώνει κινδύνους με ελλείμματα στον προϋπολογισμό. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι ορθά» λέει ο Σόιμπλε.

Κριτική στον επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τις πρόσφατες εκτιμήσεις του ινστιτούτου του Μονάχου σχετικά με το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η Γερμανία σε περίπτωση παραμονής ή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το Ifo είχε καταλήξει ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα στοίχιζε στη Γερμανία 82 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η παραμονή 89 δισεκατομμύρια. Συνεπώς μια αποχώρηση της Ελλάδα θα ήταν φθηνότερη, υποστήριξε το Ifo.

Σε συνέντευξή του στην Welt ο Β.Σόιμπλε αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς την ορθότητα των εκτιμήσεων του επικεφαλής του Ifo, λέγοντας ότι «από ακαδημαϊκούς τίτλους και επιστημονικά ινστιτούτα που επιδοτούνται από το γερμανικό φορολογούμενο απορρέει μια ιδιαίτερη ευθύνη», όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα «δεν ανταποκρίνονται στην ευθύνη αυτή. Το ινστιτούτο εξισώνει κινδύνους με ελλείμματα στον προϋπολογισμό. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι ορθά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024