Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περιθώριο λίγων εβδομάδων είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η Μέρκελ

Περιθώριο λίγων εβδομάδων είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η Μέρκελ

Περιθώριο λίγων εβδομάδων φέρεται να είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Rheinische Post», που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι η προκαταρκτική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα καταδεικνύει ότι η χώρα έχει χάσει μέχρι στιγμής τους 210 από τους 300 στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Περιθώριο λίγων εβδομάδων φέρεται να είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της περιόδου, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Rheinische Post», που επικαλείται κυβερνητικές πηγές η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι πρόθυμη να δώσει στην Ελλάδα κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους τους ελλείμματος.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Μέρκελ απορρίπτει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα στο σκέλος της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Για τις θέσεις που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως σύμφωνα με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης οι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης -μετά από μια διετία μη επίτευξης των στόχων- «δεν είναι αποδεκτές».

Η Rheinische Post υποστηρίζει ακόμη ότι η προκαταρκτική έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα καταδεικνύει ότι η χώρα έχει χάσει μέχρι στιγμής τους 210 από τους 300 στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ειδικά στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η έκθεση αναφέρει πως η Αθήνα είναι πίσω από τους στόχους με μόλις δύο αποκρατικοποιήσεις χαμηλής αξίας να εφαρμόζονται φέτος.

Νέες δηλώσεις Ρέσλερ

Εξάλλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναμένει οποιαδήποτε «έκπτωση» στις μεταρρυθμίσεις και ότι η υπομονή των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων εξαντλείται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024