Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επαναφορά μισθών σε προ κρίσης επίπεδα και τριετές «πάγωμα» προτείνει η ΕΣΕΕ

Επαναφορά μισθών σε προ κρίσης επίπεδα και τριετές «πάγωμα» προτείνει η ΕΣΕΕ

Συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο του διαλόγου για τα εργασιακά με τους κοινωνικούς εταίρους. Επαναφορά των κατώτερων αμοιβών σε προ κρίσης επίπεδα και πάγωμα των μισθών για μια τριετία είναι η πρόταση της ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τον Βασίλη Κορκίδη.

Συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο του διαλόγου για τα εργασιακά με τους κοινωνικούς εταίρους.

Λίγο νωρίτερα προηγήθηκε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Αμέσως μετά τη συνεργασία, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα ούτε την έκρηξη της ανεργίας σταμάτησαν, ούτε την ύφεση μείωσαν, ούτε τα λουκέτα των επιχειρήσεων περιόρισαν.

» Ο υπουργός Εργασίας άνοιξε έναν νέο κύκλο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για μισθούς και εργασιακά και οφείλουμε να το εκτιμήσουμε, να το αξιοποιήσουμε, αλλά και να το εκμεταλλευτούμε με ειλικρινείς προθέσεις.

» Προτείνουμε ανασχεδιασμό των εργασιακών σε ‘λευκό χαρτί’ και εφ’ όλης της ύλης επαναπροσδιορισμό των συμβάσεων εργασίας, κρατώντας όλα τα θετικά και διορθώνοντας τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος.

» Αποδεχθήκαμε την πρόταση της ΓΣΕΕ για συμβασιοποίηση και υπογραφή μιας νέας ΕΓΣΣΕ με μια ελεύθερη και όχι υπό επιτήρηση και κατά παραγγελία συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

» Οι κοινωνικοί εταίροι οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, σοφότεροι, αποφασιστικότεροι και να προχωρήσουμε σε συζητήσεις που θα καταλήξουν σε γενναίες και ρεαλιστικές συμφωνίες με το σκεπτικό ‘Πάθαμε και Μάθαμε’.

» Στις επικείμενες συναντήσεις η οπτική προσέγγισης της ΕΣΕΕ στο μισθολογικό κόστος τόσο της κλαδικής, όσο και της ΕΓΣΣΕ, θα είναι η επαναφορά των κατώτερων αμοιβών σε προ κρίσης επίπεδα και πάγωμα των μισθών για μια τριετία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024