Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γενική απεργία με ανοικτή ημερομηνία και συλλαλητήριο στη ΔΕΘ αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Γενική απεργία με ανοικτή ημερομηνία και συλλαλητήριο στη ΔΕΘ αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, θα ζητήσει η ΓΣΕΕ στις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο Γ.Παναγόπουλος προειδοποίησε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν. Στο πλαίσιο αυτό η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε γενική απεργία με ανοικτή ημερομηνία, ενώ θα οργανώσει στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο στις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά η ΔΕΘ. Επιστολή της ΓΣΕΕ σε ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ...

Την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, θα ζητήσει η ΓΣΕΕ στις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο Γ.Παναγόπουλος προειδοποίησε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν. Στο πλαίσιο αυτό η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε γενική απεργία με ανοικτή ημερομηνία, ενώ θα οργανώσει στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο στις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά η ΔΕΘ.

«Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» δήλωσε την Τρίτης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ο πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος, ενώ ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με παράλληλη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.

Την «άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της Αριστεράς. Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Θάνος Βασιλόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους».

Η επιστολή της ΓΣΕΕ

Την ίδια ώρα, η ΓΣΕΕ με επιστολή της στους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ καλεί σε διάλογο προκειμένου να επικαιροποιηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ειδικότερα, ζητά διάλογο, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η συμφωνία του Φεβρουαρίου μεταξύ των κοινωνικών φορέων για σεβασμό της ΕΓΣΣΕ, διατήρηση του κατώτατου μισθού, προστασία των συλλογικών συμβάσεων.

Στόχος της ΓΣΕΕ είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.

Επαφές Βρούτση

Στο μεταξύ ξεκίνησε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα συναντηθεί και με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν εξετάζει το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στο βασικό μισθό, ενώ εξετάζεται ο επαναπροσδιορισμός των διαδικασιών με την οποία θα ορίζεται στο εξής μετά ο βασικός μισθός μετά από διαβούλευση της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024