Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαχαίρι» 12% στις αποδοχές 200.000 εργαζομένων από τον Ιούλιο ζητά η τρόικα

«Μαχαίρι» 12% στις αποδοχές 200.000 εργαζομένων από τον Ιούλιο ζητά η τρόικα

Από τα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων ξεκινά το πρώτο μεγάλο παζάρι κυβέρνησης-τρόικας,  καθώς το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και και 400 εκατ. ευρώ το 2013. Σχολιάστε...

Από τα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων ξεκινά το πρώτο μεγάλο παζάρι κυβέρνησης-τρόικας, καθώς το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και και 400 εκατ. ευρώ το 2013.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μην κάνουν άλλες θυσίες οι πολίτες», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επιτυχίες στις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο για τη διατήρηση των ειδικών μισθολογίων ειδικά για τους ένστολους.

«Η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται για το 2012» δήλωσε στα «Νέα» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με 17 εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η κυβέρνηση επιχείρησε να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να βρει ισοδύναμα μέτρα, αλλά οι επικεφαλής της τρόικας ήταν κατηγορηματικοί, λέγοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πως πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στο μνημόνιο και έχουν υπεψηφιστεί από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί, προκειμένου να μην τρωθεί περισσότερο η αξιοπιστία της και κινδυνεύσει η επόμενη δόση του δανείου».

Ο υπουργός Οικονομικών κατά τη σημερινή, πρώτη συμμετοχή του στο Eurogroup αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους σε απόλυτα μεγέθη και θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024